STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel

Persexcursie Overlevingsplan Bos en Natuur (OBN)

UITNODIGING VOOR DE PERS

Geachte redactie,

Het gaat niet goed met de natuur in Nederland. Dankzij intensive care-maatregelen (zoals herstelmaatregelen met geld uit het Overlevingsplan Bos en Natuur (OBN)) slagen beheerders er in de zieke patiënt nog gezond te doen lijken. Deze herstelmaatregelen hebben duidelijke effect, zoals blijkt uit een evaluatie van Staatsbosbeheer van 10 jaar herstelbeheer in heide. Deze effecten zijn vaak niet blijvend, als de bron van verzuring, vermesting en verdroging niet kan worden aangepakt. Om de variatie in de natuur in Nederland te behouden is de verwezenlijking van de ecologische hoofdstructuur (EHS) van cruciaal belang. Zolang de EHS nog niet gerealiseerd is, is de zieke natuur-patiënt nog afhankelijk van de intensive care in de vorm van OBN. Het geld voor OBN staat echter steeds meer onder druk.

Staatsbosbeheer nodigt u van harte uit voor een excursie op donderdag 21 augustus a.s. in Dwingeloo, waar u het effect van OBN in de praktijk te zien krijgt.

Het programma is als volgt:
13.30 uur: Ontvangst met koffie/thee in de werkschuur Dwingeloo, Achter 't Zaand 1, 7991 NG in Dwingeloo
13.45 uur: Toelichting op belang van OBN voor natuur door prof. Matthijs Schouten, Staatsbosbeheer
14.15 uur: Excursie in het Dwingelderveld
16.30 uur: Afsluitende borrel in de werkschuur

Wilt u deelnemen aan deze persexcursie? Dan kunt u zich opgeven vóór 18 augustus. U kunt uw gegevens (naam, medium, telefoonnummer, e-mail) doorgeven aan Staatsbosbeheer: Joke Bijl per e-mail j.bijl@sbb.agro.nl of per telefoon 030-69 26 219.

Met vriendelijke groet,

Angelique van Helvoort
Persvoorlichting Staatsbosbeheer


08 aug 03 12:18