Gemeente Amsterdam

Opening Informatiepunt Zorg & Welzijn
18 augustus 2003 - Johanneke Helmers
Portefeuillehouder Welzijn Zuidoost, Ronald Neslo, opent donderdag 21 augustus samen met wethouder Zorg, Hannah Belliot het eerste Informatiepunt Zorg & Welzijn in Amsterdam Zuidoost. Het informatiepunt in de G-buurt is een van de drie stedelijke pilotprojecten wijkgerichte zorg en welzijn.

In het Informatiepunt Zorg en Welzijn kunnen bewoners bij één loket informatie en advies krijgen over het totale aanbod van zorg- en welzijnsvoorzieningen in het stadsdeel en daarbuiten. Vragen over o.a. gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, vrijwilligerswerk, etnische organisaties, belangengroepen, praatgroepen en sport kunnen hier aan de zorgadviseurs worden gesteld.

Onafhankelijke zorgadviseurs

De drie onafhankelijke zorgadviseurs zijn specialisten op het terrein van de gezondheidszorg en de welzijnsvoorzieningen. Zij zijn geen hulpverleners en geven geen medische adviezen. Maar zij helpen bij het zoeken naar de juiste persoon of instantie die de gewenste hulp kan bieden. Om de drempel voor de verschillende bevolkingsgroepen te verlagen, hebben de adviseurs verschillende etnische achtergronden.

Samenwerking verbeteren

Het informatiepunt is mede opgezet om de samenwerking te verbeteren tussen de verschillende welzijns- en gezondheidsdisciplines in Zuidoost. Er wordt samengewerkt met:

* GG&GD,

* GGZ De Meren,

* Stichting Anand Joti,

* Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zuidoost,
* Amsterdamse Huisartsen Vereniging,

* Stichting Interculturele Dienstverlening Amsterdam,
* Stichting Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost,
* Stichting Afapac Foundation,

* Woningstichting Patrimonium

* Stichting Amsterdams Beraad Antillianen en Arubanen.

Het Informatiepunt Zorg & Welzijn is gevestigd aan de Bijlmerdreef 1169 in het districtskantoor van woningstichting Patrimonium. Het informatiepunt is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

© Gemeente Amsterdam