Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-08-2003

Televisie
GRAD DAMEN
Uitzending donderdag 21 augustus
Nederland 2 ­ 22.08 uur


---
VOLKSZANGER GRAD DAMEN OP TROPISCH CURAÇAO

Op donderdag 21 augustus zendt de TROS een vrolijke, zonnige muziekspecial uit met volkszanger Grad Damen op tropisch Curaçao.

Omringd door de mooiste meisjes van het eiland brengt hij een aantal van zijn bekendste nummers ten gehore waaronder 'Selena', 'Amore', 'Als sterren stralen', 'Hallo, ik hou van jou' en 'Porque te quiero'. De clips, gefilmd op diverse strandlocaties en Willemstad, worden afgewisseld met live-optredens voor een schare fans bij een zwembad als decor.

De carrière van Grad begon enkele jaren geleden in Café Bolle Jan, het wijd en zijd bekende café van de vader van René Froger. Grad Damen voelde zich er als een vis in het water en stond regelmatig achter de microfoon tot groot plezier van de aanwezige muziekliefhebbers. Op veler verzoek is Grad de opnamestudio ingegaan en werd de eerste single 'Alisha' opgenomen. Zijn tweede single 'Amore' behaalde in februari 2001 een Top 20 notering in de Mega Top 100. Inmiddels heeft Grad drie albums op zijn naam staan. Ook maakte hij een theatertour. Sindsdien is zijn naam gevestigd als volkszanger en geniet hij een ongekende populariteit tijdens de optredens in het land. Vorig jaar heeft hij opgetreden tijdens het Lowlands-Festival in de Flevopolder en was Grad speciale gast tijdens de Ahoy'-concerten van André Hazes.