Gemeente Wassenaar

Bezoek burgemeester aan 60 jarig bruidspaar de heer en mevrouw Van Wieringen-Volwater
19-08-2003

Op donderdag 21 augustus a.s. om 10.30 uur zal de burgemeester mr. J.H.A. van den Muijsenberg een bezoek brengen aan het 60-jarige bruidspaar.

De heer N.M. van Wieringen is geboren op 24 augustus 1915 in Hoogmade. Mevrouw C.M. van Wieringen-Volwater is geboren op 15 december 1920 eveneens te Hoogmade. De heer Van Wieringen komt uit een gezin van 13 kinderen en moest al jong van school om als boerenknecht te gaan werken. Vervolgens is hij in dienst gekomen als knecht bij verschillende melkboeren. Na enige tijd is hij gaan werken bij firma Slot in Noordwijkerhout als ophaler van melk bij de boeren dat later met de vrachtwagen gebeurde. In het begin van de oorlog heeft hij gewerkt als melkrijder bij de melkfabriek Van Grieken in Den Haag.

Mevrouw Van Wieringen komt uit een gezin van 11 kinderen en moest ook al jong gaan werken. Zo heeft zij diverse dienstjes gehad.

In 1942, tijdens het huwelijk van zijn broer, heeft de heer van Wieringen mevrouw ten huwelijk gevraagd waarna zij 1943 getrouwd zijn en in Den Haag gingen wonen. Na de geboorte van de oudste dochter verhuisden zij naar Hoogmade, omdat dat veiliger was. Tijdens de oorlogsperiode is meneer na een razzia meegenomen naar Duitsland.

Na 1945 zijn zij weer teruggegaan naar Den Haag waar meneer van Wieringen eerst een eigen melkwijk had in de Vogelbuurt van Den Haag. Eind jaren 49/begin 50 hebben zij een buurtwinkeltje in de Zeilstraat in Scheveningen overgenomen. Inmiddels bestond het gezin uit vier kinderen. Mevrouw werkte in het winkeltje en meneer liep in de melkwijk.

In 1954 is het gezin verhuisd naar Wassenaar, waar zij een horecabedrijf annex slijterij overnamen van een oom en tante aan de Leidsestraatweg 187 een wisselstation voor paarden. Het bedrijf kende veel bezoekers o.a. Rijnsburgers op weg naar de markt en veekooplui. In het aangebouwde zaaltje werden bruiloften en partijen gehouden. Dit zaaltje is omgebouwd in hun huidige woonhuis, waar zij nu al weer zon 30 jaar met veel plezier wonen. In 1972 hebben zij hun bedrijf overgedaan aan een van de kinderen en genieten sindsdien al bijna 31 jaar van het prachtige uitzicht van de weilanden en de nabij gelegen boerderij. De aanleg van de rijksweg de Rijksstraatweg hebben zij van nabij meegemaakt.

Zij zullen hun 60 jarige bruiloft met familie, kinderen en kleinkinderen vieren.

Het adres is Rijksstraatweg 187 te Wassenaar.