Ministerie van Defensie


---


---

25 jaar vrouwen in opleiding aan de KMA

19-08-2003

De KMA bestaat dit jaar 175 jaar. In 1978 kwamen daar de eerste vrouwelijke cadetten in opleiding. Een kwart eeuw later besteedt de Koninklijke Militaire Academie tijdens de viering van haar jubileum uiteraard aandacht aan dat fenomeen. Op donderdag 21 augustus vindt daartoe in Breda een symposium plaats met de titel: "Geaccepteerd en geïntegreerd!?"

Dit symposium kent een brede opzet. Niet alleen historisch en sociologisch, met een kijkje over het hek bij de politie, maar vooral ook met een blik naar de toekomst. Waar begonnen we en waar staan we nu? Wat is er gebeurd in die tijd? Lag 25 jaar geleden de nadruk nog op acceptatie, de laatste jaren gaat het veel meer om integratie. Zijn we er al? Wat ontbreekt nog? Wat kunnen we nog verbeteren en vervolmaken?

De gasten worden ontvangen in de Grote Zaal van het Kasteel (08.45 uur). Het programma vindt plaats in de Aula van de KMA en duurt tot 16.45 uur (officieel). Dagvoorzitter is mw. drs. M. Gout, plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie. Tot de sprekers behoren onder anderen staatssecretaris C. van der Knaap en generaal-majoor A.J. van Diepenbrugge, Genderambassadeur van de Koninklijke Landmacht. Verder verleent het Cadettencabaret "Het Gewoon" zijn medewerking.

Het symposium is gratis toegankelijk voor iedere belangstellende na aanmelding bij: WG175jr.KMABREDA@mindef.nl of op 076-5273718.