Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 20 augustus 2003

Van 21 augustus t/m 18 september
INSPRAAK INRICHTING WIJK AKERT ALS 30 KM/UUR-GEBIED

Naar verwachting wordt de wijk Akert in 2004 ingericht als 30 km/uur-gebied. De herinrichtingsplannen liggen in het kader van de inspraak ter inzage van donderdag 21 augustus tot donderdag 18 september aanstaande in het gemeentelijk informatiecentrum aan de Hofstraat 4. In deze periode kan iedereen hierop mondeling of schriftelijk reageren.

Volgens het gemeentelijk beleid wordt het gebied zo ingericht, dat hier automatisch een snelheid van 30 km/uur uit voorvloeit. Zo worden er plateaus aangelegd op de meeste kruisingsvlakken. Daarnaast worden op een aantal plaatsen drempels aangebracht in de straat. Tevens komen er bij de ingangen tot het gebied zogenaamde 'poortconstructies' (een dubbele markering over de hele breedte van de weg) en voorrangsregelingen dan wel uitritconstructies. Hierdoor is duidelijk zichtbaar wanneer men het 30 km/uur-gebied binnenrijdt of verlaat.

REACTIES
Schriftelijke reacties op de plannen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Janssen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893939. U kunt ook uw mondelinge reactie doorgeven aan de heer Janssen.