Stadsdeel Zeeburg

Nota Openbare Ruimte

De officiële inspraaktermijn voor de nota Openbare Ruimte is van 21 augustus tot en met 18 september 2003. In deze periode kan eenieder een schriftelijke reactie insturen.

Ruimte van iedereen
Iedereen maakt gebruik van de openbare ruimte: de stoep, het park, de kade, de straat, het plein en het fietspad. Met zn allen bewegen we ons door deze ruimte: te voet, op de fiets, met de tram of in de auto. Ook willen we rustig op een terrasje zitten of picknicken in het park.

Hoe zorgen we er nu voor dat dit allemaal kan gebeuren zonder dat het een chaos wordt? Waar geef je nou wat meer ruimte aan de voetganger en waar krijgt de automobilist meer plek? Hoe zorg je er voor dat de straat er kwalitatief goed uitziet? De nota Openbare Ruimte geeft antwoord op al deze vragen.

Visie
De afgelopen jaren heeft Zeeburg al veel gedaan om de wegen en de ruimte voor het groen goed in te richten. Er bestond echter geen samenhangende visie over de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. De nota voorziet daar nu in.
De nota gaat niet in op de inrichting van bijvoorbeeld één specifieke straat. Alle karakteristieken van de Zeeburgse buurten worden benoemd. Per buurt wordt aangegeven waar verbetering nodig is. Hier vindt u een voorbeeld van een buurtkarakteristiek. De nieuwe visie is bepalend voor de inrichting van ons stadsdeel in de komende jaren.

Inrichting en beheer
Zeeburg wil de kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren en op peil houden. Zowel de inrichting als het beheer moeten voldoen aan een aantal kwaliteitseisen.
Goede inrichting: Goed beheer:

* mooi

* duurzaam

* bruikbaar

* handhaafbaar

* beheerbaar


* schoon

* heel

* veilig

* gebruik

Een nieuw ingerichte straat kan alleen mooi blijven als deze ook goed wordt schoongemaakt. Daarom moeten de plannenmakers er rekening mee houden dat de straat zo ingericht wordt dat de veegwagen overal bij kan.

Inspraak
De officiële inspraaktermijn voor de nota Openbare Ruimte is van 21 augustus tot en met 18 september 2003. In deze periode kan eenieder een schriftelijke reactie insturen.

De definitieve nota wordt naar verwachting in oktober behandeld in de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Daarbij heeft u de mogelijkheid om in te spreken. Inspreektijd kunt u aanvragen bij het secretariaat ROB, telefoon (020) 608 08 80. Na de behandeling in de commissie wordt de nota officieel vastgesteld door de stadsdeelraad van Zeeburg.

De nota Openbare Ruimte is tijdens de inspraaktermijn on line in te zien. Dit document is beschikbaar op PDF-formaat en is circa 3,5 Mb. Om dit te kunnen lezen heeft u het programma Acrobat Reader nodig dat u gratis kunt downloaden op de Adobe-site. Er ligt ook een exemplaar ter inzage bij het Publiekscentrum in het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5.

Schriftelijke reacties kunt u sturen naar:
Stadsdeel Zeeburg
t.a.v. Onno van den Muysenberg
Postbus 380
1000 AJ Amsterdam
Of per e-mail: info@zeeburg.nl

Informatie is te verkrijgen bij Onno van den Muysenberg, tel. (020) 608 07 01.