Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.00 u) Donderdag, 21 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op het Vrijthof in Maastricht een 21-jarige man uit Maastricht en een 20-jarige Maastrichtenaar aangehouden. De politie betrapte de 21-jarige Maastrichtenaar op het Vrijthof toen hij daar in het openbaar urineerde. Toen de politie hem op zijn gedrag aansprak en een bekeuring aanzegde, uitte hij beledigingen in de richting van de politieagenten. Die hebben de verdachte dan ook meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 20-jarige Maastrichtenaar die zich daarmee bemoeide werd aangehouden omdat hij zich, ondanks sommatie daartoe, niet verwijderde / wegging. Deze verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd eveneens overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten werden ingesloten. De politie maakt tegen de 21-jarige verdachte proces-verbaal op terzake het wildplassen en het uiten van beledigingen in de richting van politie-agenten. Tegen de 20-jarige verdachte maakt de politie proces-verbaal op wegens het niet voldoen aan door de politie gegeven bevel / vordering en terzake verzet bij zijn aanhouding.

Maastricht; toezicht jongerenoverlast
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag in de Maastrichtse wijken Caberg, Malberg, Malpertuis, Pottenberg, Mariaberg etc., toezicht gehouden op jongerenoverlast/hangplekken. Daarbij heeft de politie totaal 42 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het zonder helm rijden op bromfietsen, het niet verzekerd zijn van bromfietsen, het besturen van bromfietsen terwijl men nog geen 16 jaar is, het rijden door het rode verkeerslicht tot een te hoge constructiesnelheid van bromfietsen (opgevoerd).

Valkenburg; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een tabakswinkel aan de Passage in Valkenburg. Bleek dat de etalageruit was ingeslagen en dat de etalagekrakers vermoedelijk allerlei spullen (moet nog precies worden nagegaan of er iets uit is gestolen / wat er is gestolen) uit de etalage hadden gestolen. Getuigen die enkele Valkenburgse taxichauffeurs waarschuwden, zijn de etalagekrakers achterna gegaan. Getuigen zetten de politie vervolgens ook op het spoor van de mogelijke verdachten, die werden aangetroffen op een perceel aan de Wehryweg. De drie verdachten, drie mannen (19/20/20) uit Maastricht, Meerssen en een zonder vooralsnog bekende vaste woon / verblijfplaats, werden op verdenking van (betrokkenheid bij) de etalagekraak c.q. medeplichtigheid daaraan, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.