Dienstenbond CNV

Sociaal plan Baan is rond
21-08-2003

Zoals u zonder twijfel weet, heeft de overname van Baan door SSA verstrekkende gevolgen voor de werknemers van Baan. SSA/Baan heeft besloten om Baan snel en drastisch te reorganiseren om de lopende verliezen te stoppen. Voor maximaal 250 collegas van u betekent dit gedwongen ontslag. Misschien ook voor u.

Uw bond heeft samen met vakbondscollegas verschillende malen met de centrale ondernemingsraad overlegd over de gang van zaken en de rol van COR en vakbonden hierbij. De conclusie is dat de COR een advies uitbrengt over de reorganisatie en de gevolgen daarvan, terwijl de vakbonden de taak hebben om de materiële gevolgen van de ontslaggolf zo goed mogelijk op te vangen. In dit kader is er, in overleg met de COR, door de vakbonden een sociaal plan met de directie overeen gekomen.

Voorleggen
Omdat het sociaal plan en het advies van de COR in de tijd min of meer hand in hand moeten gaan, is het belangrijk dat wij nu - in overleg met de COR - het sociaal plan aan u voorleggen. Hiermee wordt het proces op een nette en efficiënte manier afgerond en kan de COR blijven werken aan het advies. Naast het feit dat wij het sociaal plan aan u voorleggen, willen wij tevens via een stemming om uw mening vragen.

Lidmaatschapsvoordeel
De tekst van het sociaal plan, een side-letter over outplacement en een Q en A (veel gestelde vragen en antwoorden) kunt u op donderdag 21 augustus op het HR-deel van het intranet van Baan aantreffen. Wanneer u hiertoe geen mogelijkheid heeft, kunt u de tekst bij HR of bij Wim Burggraaf van CNV Dienstenbond opvragen. Een nieuw onderdeel in het sociaal plan is dat vakbondsleden minder hoeven bij te dragen aan outplacement dan de niet georganiseerde collegas (maximaal 375,- in plaats van 750,-). Dit is gedaan om een extra voordeel toe te voegen aan het vakbondslidmaatschap.
De inhoud van het sociaal plan is afgestemd op de economische positie van Baan op dit moment en is in overeenstemming met wat op dit moment gebruikelijk is in de ICT-sector. CNV Dienstenbond legt het u dan ook met een positief advies voor.

Personeelsbijeenkomst
Op donderdag 28 augustus 2003, vanaf 14 uur, zal er in 'de Loods' op het Baan-terrein aan de Baron van Nagellstraat 89 in Barneveld een personeelsbijeenkomst plaatsvinden, waar we als vakbonden het sociaal plan zo nodig kunnen en zullen toelichten. U bent van harte welkom. Dit is overigens ook de laatste gelegenheid waarop u het stembiljet kunt invullen en inleveren. Zowel leden als niet-leden zijn uitgenodigd.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurder Wim Burggraaf, tel: (055)5772640 of per email w.burggraaf@cnvdibo.nl.