Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2003 Persbericht district Heerlen (JC 10.20u) Donderdag 21 augustus 2003

District Heerlen

Heerlen, straatmeubilair vernield
Op het industrieterrein van Avantis in Heerlen werden afgelopen nacht door drie knapen vernielingen aangericht. Zij trokken een tiental witte reflecterende markeringspaaltjes uit de grond en braken een verkeersbord bij een rotonde af. De twee 17 jarigen jongens uit Kerkrade en Aken en de 20 jarige jongen uit Kerkrade werden op heterdaad aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Allen bekenden de vernielingen. Zij waren in Aken op stap geweest, waarbij zij veel aan Bacchus geofferd hadden en daarna te voet huis gegaan. Uit verveling waren zij aan het vernielen geslagen. Na verhoor konden zij met een proces-verbaal met hun ouders naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, auto uitgebrand
Afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur moest de brandweer uitrukken naar de Italiëlaan in Heerlen in verband met een autobrand. Zij kon niet voorkomen dat de BMW geheel uitbrandde. Het wrak werd afgevoerd en de eigenaar gewaarschuwd.

Hoensbroek, gesignaleerde aangehouden
Dinsdag 19 augustus om 09.30 uur deed een 41 jarige inwoner van Hoensbroek bij de politie aangifte van de vermissing van zijn rijbewijs en paspoort. Bij controle van zijn persoongegevens bleek dat de man gesignaleerd stond voor nog twee openstaande boetes van in het totaal 900 Euro. Deze kon hij niet betalen en daarom werd hij aangehouden en mag hij 16 dagen op de blaren zitten (vervangende hechtenis).