Politie Groningen

Persberichten donderdag 21 augustus 2003

Provincie Groningen 21-8-2003 -

Groningen: winkeldief verwond personeelslid
Een nog onbekende man werd woensdagmiddag door personeel van een outlet shop aan het Hoornsediep betrapt op het stelen van een trainingspak. De man werd verzocht plaats te nemen in het kantoortje van de winkel. Toen hij hoorde dat de politie gewaarschuwd werd pakte hij een schilmesjes en liep weg. Tijdens een worsteling met een personeelslid raakte deze gewond aan de hand. De winkeldief wist weg te komen. Een onderzoek is ingesteld.

Groningen: aanhouding voor belediging
Agenten kwamen woensdagnacht tussenbeide bij een opstootje in de Poelestraat. De partijen werden gescheiden en iedereen werd gevorderd zich te verwijderen. Een 24-jarige man uit Groningen gedroeg zich erg vervelend en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden voor belediging en naar het bureau gebracht waar hij een proces-verbaal kreeg.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Isebrandtsheerd werd een 33-jarige automobilist uit Groningen woensdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij moest mee naar het bureau waar hij een promillage blies van 1.45. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Op de Galkemaheerd werd woensdagavond een 27-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd die zonder rijbewijs bleek te rijden. Omdat dit reeds vaker was voorgekomen werd de auto in beslag genomen. In de auto bleken zich twee zakken met kleding te bevinden. Aan de kledingstukken zaten nog prijslabels en omdat de man geen redelijke verklaring kon geven over de herkomst van de goederen werd hij aangehouden op verdenking van diefstal of heling. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen; diefstal van fietsen
In de Torenstraat werd een 43-jarige Stadjer op heterdaad betrapt door agenten op het stelen van een ATB fiets. De man had een tang bij zich om het kabelslot door te knippen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. De fiets is retour naar de eigenaresse gegaan. Op het Stationsplein werd gezien dat een 19-jarige Groninger een fietsslot openbrak en wegfietste. Hij werd achterhaald in de Sitterstraat waar de fietsendief werd aangehouden. De verdachte legde een bekennende verklaring af en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: aanrijding tussen fietser (80) en auto
Op de kruising van de Laan Corpus den Hoorn met de Hoornsedijk verleende woensdagochtend een 80-jarige fietser uit Paterswolde geen voorrang aan een 50-jarige automobilist uit Emmen. De fietser is waarschijnlijk enigszins verblind door de laagstaande zon. Hij is met ribletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromfietscontroles
Op vier verschillende plaatsen in de stad Groningen hield de politie bromfietscontroles waarbij in totaal 144 brom- en snorfietsers werden gecontroleerd op onder andere teveel vermogen, dragen van de helm, in bezit hebben van een bromfietscertificaat en technische eisen. Veel brommers bleken de zaken niet voor elkaar te hebben en er werden in totaal 131 bekeuringen uitgedeeld waarbij enkele bestuurders meerdere bonnen kregen. De meeste bonnen werden uitgedeeld voor teveel vermogen (88). Een aantal brommers werd meegenomen naar het bureau voor nader technisch onderzoek. Bij twee brommers werden vervalste framenummers geconstateerd. De controles vonden plaats op de Korreweg, Overwinningsplein, Verlengde Hereweg en de Stationsweg.