Binnensticht 10.30 uur

Utrecht 21-8-2003 - Persberichten district Binnensticht

Winkeldief aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Op de Hoofdstraat heeft de politie woensdagavond in een winkel een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat werd omstreeks 19.55 uur een 24-jarige man uit Doorn aangehouden voor winkeldiefstal. De gewaarschuwde politie nam de man voor verhoor mee naar het bureau. Hier bleek dat de verdachte ook een computeronderdeel in zijn zak had. Dit onderdeel was eerder op de dag uit een bibliotheek in Driebergen gestolen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor belediging en verzet

DE BILT De politie heeft woensdagmorgen een man aangehouden voor het beledigen van politieagenten en het plegen van verzet tijdens zijn aanhouding.

Tijdens een voertuigcontrole op Weltevreden vond een 47-jarige man uit Bilthoven het nodig bij het wegrijden de politieagenten te beledigen. Het kenteken van de bestuurder werd doorgegeven.

In Utrecht zagen agenten het voertuig over de Kardinaal de Jongweg rijden. Ter hoogte van de Oudenoord werd de bestuurder aan de kant van de weg gezet. De agenten gaven aan dat de man was aangehouden. De 47-jarige man wenste niet mee te werken en verzette zich tijdens zijn aanhouding. Met behulp van peperspray werd de verdachte onder controle gebracht en geboeid overgebracht naar het bureau.