Gemeente Noordwijk

tulp2.gif (3028 bytes)


---


* Persberichten

* Wekelijkse Informatiepagina

P E R S B E R I C H T

BURGERS KIEZEN EIGENSCHAPPEN NIEUWE BURGEMEESTER Uitkomsten meningspeiling wegen mee in profielschets

Van 16 juli tot en met 12 augustus konden inwoners deelnemen aan een meningspeiling over de toekomstige burgemeester van Noordwijk. Er werden zestien verschillende eigenschappen voorgelegd, waaruit men de belangrijkste vier kon kiezen.
In totaal zijn er 194 reacties ontvangen, waarvan de uitkomsten deze week zijn verwerkt. De meeste respondenten kozen voor een daadkrachtige en besluitvaardige burgemeester, maar liefst 111 personen hebben aangegeven die eigenschap erg op prijs te stellen. De door de bevolking als de vier meest belangrijk aangekruiste eigenschappen zullen in de profielschets worden benadrukt en bij de invulling van de vacature een rol spelen.

Naast de keuze voor een daadkrachtige en besluitvaardige burgemeester, komen de drie volgende eigenschappen als meest gewenst naar voren:
* Is onpartijdig, staat boven de partijen
* Zorgt dat afspraken worden nagekomen

* Is uitdrukkelijk burgemeester voor alle Noordwijkers

Naast het aankruisen van de belangrijkste eigenschappen bestond ook de mogelijkheid tot het plaatsen van opmerkingen. Hier is in totaal 124 keer gebruik van gemaakt. Een aantal eigenschappen als integriteit en onafhankelijkheid werden genoemd. Dit zijn basiscondities voor de functie van burgemeester die als vanzelfsprekend in de profielschets voorkomen. Daarnaast werd meerdere malen genoemd dat een goed financieel inzicht gewenst is en een persoonlijk contact met de burger als belangrijk wordt gezien. Ook werd diverse malen de voorkeur uitgesproken voor een vrouwelijke burgemeester. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om, meer algemeen ten aanzien van het gevoerde en te voeren beleid, kritische kanttekeningen te plaatsen.

De vertrouwenscommissie verwerkt de uitkomsten van de meningspeiling in de profielschets. Deze profielschets wordt naar verwachting in de raadsvergadering van 26 augustus aanstaande, door de gemeenteraad vastgesteld. Vervolgens zal de Commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen, in gesprek treden met de leden van de gemeenteraad over de functie-eisen die zij stellen aan de toekomstige burgemeester. Naar verwachting wordt de vacature vervolgens op 28 augustus opengesteld en onder meer geplaatst in de Staatscourant. De commissie gaat ervan uit dat Noordwijk per 1 januari 2004 een nieuwe burgemeester heeft.

Noordwijk, 21 augustus 2003
AJZ/Communicatie

Voor nadere informatie:
de heer H. van Nes, voorzitter vertrouwenscommissie telefoon (071) 3613839
de heer A.W.M. Eijs, plv voorzitter vertrouwenscommissie telefoon (071) 3618148

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 21-08-2003 webmaster@noordwijk.nl