Utrecht stad 10.45 uur

Utrecht 21-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Gewelddadige beroving
UTRECHT In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus vond op de Bernadottelaan een gewelddadige beroving plaats, waarbij een 59-jarige vrouw uit Utrecht door twee jongens op een fiets werd beroofd van haar tas.

De vrouw liep omstreeks 01.00 uur op de Bernadottelaan toen één van de jongens aan haar rugzak begon te trekken en haar bedreigde haar met een mes. Vervolgens gaf de jongen het mes aan zijn maatje, die vervolgens haar rugzak lossneed. Ook sneed de jongen van achteren haar handtas los. De jongens reden vervolgens op de fiets weg richting het postkantoor. De vrouw liep tijdens de beroving een snijwond op aan haar linkerhand.

Volgens een getuige bleek dat beide verdachten deel hadden uitgemaakt van een groep van zeven personen die zich enige tijd daarvoor hadden opgehouden op de hoek van de Bernadottelaan met de Eisenhowerlaan.

Het signalement van de jongens luidt als volgt: De bestuurder van de fiets droeg een zwarte, halflange jas met capuchon, 17 à 20 jaar oud, getinte huidskleur, 1.70 meter lang, normaal postuur. De bijrijder had een tenger postuur, had ongeveer dezelfde leeftijd, getinte huidskleur en was iets kleiner. Beide jongens droegen witte sportschoenen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met het Jeugdteam van het district Tolsteeg, tel.: 0900-88 44.

Verkeerscontroles
UTRECHT Woensdagavond werd van 21.30 uur tot 23.00 uur op de Europalaan een verkeerscontrole gehouden.

35 Personen werden staande gehouden. Er werd zes keer bekeurd voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Twee personen werden bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Ook werd er een automobilist bekeurd voor het rijden over de busbaan.

Op de Weg tot de Wetenschap werd woensdagochtend om 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werd 25 keer proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur, waar een snelheid van 50 km/uur is toegestaan.

Automobilisten aangehouden
UTRECHT - Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus op de Moezeldreef een auto rijden, waaruit -na controle van het kenteken- bleek dat er geen verzekeringsgegevens over het voertuig bekent waren.

Hierop gaven agenten het voertuig een stopteken. De bestuurder gaf aan geen rijbewijs, kentekenbewijs en keuringsbewijs bij zich te hebben. Hierop werd de verdachte aangehouden terzake het rijden zonder rijbewijs en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de 26-jarige chauffeur uit Utrecht al vele malen is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is in beslag genomen. De man werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van keuringsbewijs en kentekenpapieren. Als de verdachte niet kan tonen dat zijn auto verzekerd is, krijgt hij ook nog een bekeuring voor het onverzekerd rijden met een personenauto.

Op het Westplein werd woensdagmiddag een 34-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen omstreeks 11.35 uur bij het Westplein een auto over het fietspad rijden. Hierop werd de bestuurder van de auto staande gehouden. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is meegenomen naar het politiebureau. Ook trof de politie een slagwapen in de auto aan. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist dronken en zonder rijbewijs
UTRECHT In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus werd op het 24 Oktoberplein een man aangehouden die onder invloed was van alcohol.

Agenten zagen de automobilist omstreeks 00.30 uur voor het rode verkeerslicht staan. Toen de bestuurder groen licht kreeg, had hij opvallend veel moeite om weg te komen. Hierop gaven de agenten de bestuurder een stopteken en werd hij staande gehouden aan de Groenewoudsedijk. De 19-jarige bestuurder uit Utrecht bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien bleek na controle dat de man alcohol had gedronken. De man werd aangehouden. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 260 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed. Tevens kreeg de man een rijverbod van een uur.

Ten tijde van de aanhouding werd de vriendin van de verdachte zeer boos en begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hierop werd zij door de agenten aangehouden. Zij kreeg proces-verbaal voor belediging.

Autoinbrekers aangehouden
UTRECHT In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus zijn twee 16-jarige jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. Een getuige had gezien dat twee jongens na de auto-inbraak op de Marnixlaan op een scooter waren weggereden en gaf het signalement door aan de politie. Ter plaatse zagen agenten twee jongens die voldeden aan het signalement. Zij zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Gewond
UTRECHT In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus is een 41-jarige man uit Utrecht licht gewond geraakt, omdat hij een man aansprak op zijn gedrag. De man liep op de Oudenoord toen hij zag dat een onbekend gebleven man een vrouw sloeg. Toen de Utrechter hier iets van zei, kwamen nog twee mannen aanlopen. Een van hen sloeg de Utrechter met een hard wapen op zijn arm. De drie mannen waren tussen de 25 en 30 jaar oud en hadden donker haar.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Woensdagmiddag zijn op verschillende locaties in Utrecht drie winkeldieven aangehouden. Een 33-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden voor het wegnemen van goederen uit een winkel aan de Franciscusdreef, een 30 jarige inwoner van Utrecht werd aangehouden in een winkel aan de Rijnkade en een 44-jarige man uit Utrecht werd aangehouden in een winkel aan de Hondsrug.