Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-08-2003
Persberichten van donderdagmorgen 21 augustus 2003 Ernest Zinsmeijer 0592-361127

Schennispleger aangehouden
ASSEN De politie heeft woensdagmiddag om kwart voor vier een 28-jarige man uit Assen aangehouden wegens openbare schennispleging. De man liep aan de Dotterbloemstraat in het bijzijn van een groep spelende kinderen met ontbloot geslachtsdeel. De man liep vervolgens weg, maar werd op de Pelikaanstraat aangehouden. De verdachte is met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.

Illegale werknemers aangetroffen
ZUIDLAREN Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur zijn twee buitenlandse mannen zonder werkvergunning aangetroffen in een restaurant aan de Stationsweg. Tijdens een controle door politie en arbeidsinspectie liepen de mannen, beiden van Chinese afkomst, tegen de lamp. Een van hen, een 30-jarige man, verbleef zelfs illegaal in Nederland. Hij is overgebracht naar het aanmeldcentrum in ter Apel.

Meisje gewond na aanrijding
DWINGELOO Woensdagmiddag rond 17.30 uur is een 7-jarig meisje uit Haan (Duitsland) op de N855 in Dwingeloo aangereden door een 61-jarige automobiliste uit Zuidlaren. Het meisje fietste met een groep schoolkinderen en begeleiders over het fietspad langs de Stouwmaat in de richting van de N855. Toen ze bij de kruising aankwamen stopte de voorste begeleider. Het slachtoffertje fietste om de begeleider heen en stak de weg over. Ondanks krachtig remmen van de naderende auto kon de aanrijding niet voorkomen worden. Het fietsertje was goed aanspreekbaar en de verwondingen leken mee te vallen. Voor de zekerheid is ze per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Meppel. Het meisje is in de loop van de dag ontslagen uit het ziekenhuis, aangezien ze niets aan het ongeval heeft overgehouden.

Nekletsel na kop-staart botsing
TYNAARLO Een 36-jarige man uit Vries botste woensdagavond met zijn auto omstreeks 19.30 uur bij de rotonde op de Vriezerweg achter op een stilstaande auto. In deze auto zat een echtpaar uit Zuidlaren. De bestuurder, een 47-jarige man, voelde zich door de botsing niet lekker en kreeg last van zijn nek. Per ambulance is hij vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn vrouw was behoorlijk geschrokken en is naar huis gebracht.

Man aangehouden na illegale vleesverkoop
EMMEN - Tijdens surveillance heeft de politie woensdagmiddag rond 13.30 uur aan de Wilhelmsweg een 44-jarige man uit Dongen aangehouden wegens een overtreding van de Vleeskeuringwet. De man verkocht vanuit de kofferbak van zijn auto langs de kant van de weg delen van schapen zonder keurmerk. Zijn klanten waren bewoners van het daar gevestigde AZC. De geslachte schapen lagen in grote stukken in de kofferbak. De Brabander had een mes en een hakbijl bij zich en sneed ter plekke de delen af zoals de klant ze wenste te hebben. De man is meegenomen naar het bureau. De Algemene Inspectie Dienst stelt een vervolgonderzoek in. De man kreeg bovendien een bekeuring wegens het rijden zonder geldig rijbewijs
( 28,- ).

Gokkast leeggehaald bij inbraak
SPIER Woensdagnacht is de bedrijfsleider van een zalencentrum aan de Brinkkampen om 2.51 uur wakker geworden vanwege het inbraakalarm. Door de deur te forceren is een inbreker binnengekomen om vervolgens snel de gokkast te kraken. Toen de bedrijfsleider bij de kast arriveerde was de dief reeds gevlogen. De eigenaar deed aangifte. Een zoektocht naar de dader leverde niets op. Op de weg richting de A28 heeft de politie een deel van de kast teruggevonden.