TNT Post Groep NV

TNT Logistics neemt magazijnfunctie Rabofacet over

19 augustus 2003

TNT Logistics Benelux en Rabofacet BV, onderdeel van de Rabobank Groep, hebben een vijfjarig contract getekend, waarmee Rabofacet de magazijnfunctie in Best uitbesteedt aan TNT Logistics.

Per 1 september gaat TNT Logistics Benelux de in-, op- en uitslagactiviteiten voor Rabofacet in haar bestaande multi-user site in Eindhoven uitvoeren. De activiteiten hebben betrekking op het verstrekken van onder andere drukwerk en verbruiksartikelen aan de, bij de Rabobank Groep aangesloten, bedrijfsonderdelen. Tot nu toe werden deze activiteiten door Rabofacet in eigen beheer gedaan. Het contract voorziet dat TNT Logistics Benelux de betrokken medewerkers van Rabofacet in dienst neemt.

"Dit contract is opnieuw een bewijs van de sterke positie die TNT Logistics heeft in de bancaire sector in Nederland", zegt Onno Meij, Managing Director TNT Benelux & Multi Country Logistics. "Onze ruime ervaring in de print en papier sector, gecombineerd met onze systemen ter ondersteuning van digitale ordering, hebben geleid tot deze uitdagende samenwerking".

"Voor Rabofacet past deze beweging binnen de strategie van de Rabobank Groep, die gericht is op de ontwikkeling van de bancaire kernactiviteiten", zegt Kees Korenhoff, Directeur Rabofacet Facilitair bedrijf.

TNT Benelux & Multi Country Logistics is een business unit van TNT Logistics. Bij TNT Logistics werken meer dan 32.000 mensen in 36 landen en maken gebruik van 6,2 miljoen vierkante meter opslag ruimte. De omzet in 2002 bedroeg EUR3,389 miljard. TNT Logistics is een divisie van TPG N.V. De website van TNT Logistics is: www.tntlogistics.com.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala van post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 160.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg ruim EUR11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van 2001. De omzet is gedurende het eerste halfjaar van 2003 met 1% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Rabofacet ondersteunt de onderdelen van de Rabobank Groep op het gebied van ICT-diensten, inkoop, logistiek en facilitair management. Innovatie, continuïteit en effectiviteit staan hierbij steeds centraal. Bij Rabofacet werken ongeveer 2500 mensen verspreid over vestigingen in Zeist, Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Best. Rabofacet zorgt onder andere voor het functioneren van de ICT-infrastructuur met 2.900 geldautomaten en 1.600 kantoren, de centrale verwerking van business-transacties, de werkplekondersteuning voor ca 40.000 medewerkers, het afsluiten van inkoopovereenkomsten, post en logistiek. Ruim 90% van de omzet van Rabofacet wordt verkregen uit activiteiten ten dienste van het Aangesloten Banken Bedrijf

De Rabobank Groep is de grootste financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant met als kerndoelstelling het genereren van klantwaarde. De Rabobank is de meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld. Op de Nederlandse thuismarkt heeft de Rabobank Groep 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

De Groep bestaat uit circa 350 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk meer dan 1 miljoen leden en uit gespecialiseerde ondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 169 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen.