Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 augustus 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen personenauto en scooter waarbij scooterrijder zijn sleutelbeen breekt

Wierden

Op woensdag 20 augustus omstreeks 09.09 uur vond een aanrijding plaats op de Almelosestraat in Wierden. Een 16-jarige scooterrijder uit Den Ham wilde een rioolzuiger inhalen. Op het moment dat hij naar links rijdt komt hem een auto tegemoet rijden, bestuurd door een 46-jarige Almelose. Hij zag de auto te laat en schrok zodanig dat hij te hard in de remmen kneep, waardoor hij met het achterwiel weggleed en tegen de linkervoorzijde van de auto aanreed. De scooterrijder is met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-109642)

Ongeval met letsel

Fietser wordt tijdens het passeren geraakt door een minikraan en loopt hoofdletsel op

Zuna

Op woensdag 20 augustus omstreeks 10.45 uur vond een ongeval plaats op de Smeijersdijk in Zuna. Een 22-jarige fietser uit Katwijk passeerde een minikraan. Deze kraan verplaatste grastegels van de rechterzijde van de weg naar de linkerzijde. Op het moment van passeren zwaaide de arm van de kraan naar rechts en raakt de fietser. Deze komt daardoor te vallen en raakt gewond aan zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek en blijkt een hersenschudding te hebben opgelopen. De kraan werd bediend door een 26-jarige man uit Denekamp. (bps: 03-109698)

Aanrijding met letsel

Motorrijder verliest controle over zijn voertuig, rijdt van de weg en raakt ernstig gewond

Almelo

Op woensdag 20 augustus omstreeks 17.32 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Bedrijvenparksingel in Almelo. Een 21-jarige motorrijder uit Wierden reed vanuit de richting Wierden. In een bocht naar links kwam hij in de berm terecht en kon nog op het nippertje een boom ontwijken waarna hij de macht over het stuur verloor. De motorrijder is met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. (bps: 03-109979)

Schennispleging

Man pleegt schennis nadat hij een fietsende vrouw tegen houdt

Nijverdal

Op dinsdag 19 augustus omstreeks 21.50 uur fietste een 21-jarige vrouw uit Nijverdal vanaf het station NS naar huis. Onderweg, op de Boskronkel kwam vanuit de bosjes een man op haar aan lopen. Doordat ze een walkman op had merkte ze in eerste instantie niet dat deze man haar volgde. Vlak bij de splitsing met de Kappertsweg ging de man voor haar staan en hield haar fiets vast. Hij had zijn broek op de enkels en vroeg haar om seksuele handelingen te verrichten. De vrouw pakte haar telefoon waarop de man weg liep. Daarna volgde hij haar nog even, maar ging uiteindelijk toch weg. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoonnummer: 0900-8844. Het signalement van de man:
Licht getinte huidskleur, ongeveer 24 jaar oud, 1.75 m lang, donker haar, glad stijl haar tot boven de oren. Gekleed in een witte broek en sportschoenen. (bps: 03-109962)

Bedreiging

Automobilist bedreigt een vrachtwagenchauffeur met een mes

Wierden

Op woensdag 20 augustus omstreeks 16.30 uur deed een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hilversum aangifte van bedreiging. Kort daarvoor reed hij op de ring Almelo en wilde bij de verkeerslichten linksaf de Rondweg Wierden oprijden. Terwijl hij dit deed werd hij aan de rechterzijde gepasseerd door een witte auto. De chauffeur dacht dat hij daarbij geraakt werd door die auto en sneed hem bij de wegversmalling de pas af om hem zo tot stoppen te dwingen. Terwijl hij zijn voertuig op mogelijke schade bekeek zag hij dat de inmiddels gestopte automobilist was uitgestapt. Er ontstond onenigheid waarbij het zover kwam dat de automobilist de 54-jarige chauffeur met een mes bedreigde. Hij voelde zich erg bedreigd en om erger te voorkomen stapte hij zijn vrachtwagen in en reed weg. De automobilist vertrok daarop eveneens. Van het voorval waren diverse getuigen en de politie verwacht de verdachte binnenkort aan te kunnen houden. (bps: 03-109915)

Aanhouding wegens verduistering

Werkneemster aangehouden wegens verduistering van geld van haar werkgever

Almelo

Op 8 augustus werd aangifte gedaan van verduistering van geld uit de kassalade bij een winkelbedrijf in Almelo. Uit een intern gehouden onderzoek kwam een van de personeelsleden als verdachte in beeld. Op woensdag 20 augustus is de verdachte, een 43-jarige Enschedese aangehouden. Zij is voor nader verhoor opgesloten (bps: 03-103868)


---- --