Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 augustus 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel

Brandweer bevrijdt gewonde man uit auto na aanrijding

Diepenheim

Een 27-jarige automobilist uit Enschede reed woensdag 20 augustus omstreeks 17.20 uur op de Kiefteweg in Diepenheim en wilde de kruising met de Needseweg oversteken teneinde zijn weg over de Nijhofweg te vervolgen. Hij verleende bij het oversteken geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Nijverdal. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 35-jarige automobilist (nog onbekend) letsel opliep. Medewerkers van de brandweer hebben het slachtoffer uit zijn auto bevrijd, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. De 27-jarige bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. Beide voertuigen raakten total loss. (bps 03-109978)

Aanrijding met letsel

Twee gewonden na kop-staart aanrijding

Hengelo

Een 31-jarige automobilist uit Hengelo reed woensdag 20 augustus omstreeks 17.45 uur op de Deurningerstraat in Hengelo. Voor hem in dezelfde richting reed een 66-jarige automobilist uit Hengelo. Toen de 66-jarige man remde in verband met een voor hem stilstaande auto, kon de 31-jarige zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen waardoor hij tegen achterzijde van de auto van de 66-jarige botste. Die botste op zijn beurt weer tegen de stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Hengelo. Zowel de 66-jarige bestuurder als zijn bij hem in de auto zittende 66-jarige vrouw werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-109981)

Aanrijding met letsel

Vrouw gewond na aanrijding tussen twee personenauto's

Markelo

Een 24-jarige automobiilist uit Markelo reed woensdag 20 augustus omstreeks 17.00 uur op de Worsinkweg in Markelo en verleende op de kruising met de Herikerweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 52-jarige automobilist uit Wierden. Hierdoor ontstond tussen beide voertuigen een aanrijding, waarbij de 51-jarige vrouw van de 52-jarige bestuurder, die bij hem in de auto zat, (nog onbekend) letsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-110009)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed

Hengelo

Politieagenten zagen donderdag 21 augustus omstreeks 05.00 uur een auto al slingerend over de Deurningerstraat in Hengelo rijden. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ademanalyse een uitslag gaf van 0,99 promille. De 23-jarige bleek reeds vaker met de politie in aanraking te zijn geweest in verband met het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-110113)

Ongeval met letsel

Vrouw gewond na val van fiets

Hengelo

Een 74-jarige vrouw uit Hengelo fietste woensdag 20 augustus omstreeks 16.10 uur op de Geerdinksweg in Hengelo en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Zij raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-109898)

Autobrand

Brandweer blust in brand staande auto; twee daarnaast staande auto's raken beschadigd

Hengelo

Buurtbewoners hoorden donderdag 21 augustus rond 04.10 uur een explosie en zagen vervolgens dat er aan de Bosmansweg in Hengelo een auto in brand stond. De brandweer bluste de brand. Twee auto's die naast de in brand staande auto stonden, raakten beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De auto werd afgesleept. (bps: 03-110114)

Dief aangehouden

Aangehouden verdachte bekent diefstal koperen buizen

Goor

Op 18 augustus 2003 deed een medewerker van een bedrijf uit Goor aangifte van diefstal van een twintigtal koperen buizen vanaf een bedrijfsterrein aan de D.J. Bunschotenstraat in Goor. De medewerker had op 15 augustus gezien dat er op het bedrijfsterrein een auto stond en dat hierin goederen werden geladen. Toen hij de bestuurder aansprak, was die er snel in de auto vandoor gegaan, waarna ontdekt werd dat er koperen buizen gestolen waren. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van een 32-jarige man uit Almelo. In overleg met justitie werd deze verdachte woensdagmorgen 20 augustus in zijn woning in Almelo aangehouden. Hij heeft de diefstal inmiddels bekend. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-107657)


---- --