Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


21 augustus 2003



't Harde-verkeerscontrole

Op 20 augustus werd er een verkeerscontrole gehouden op de Wolkamerweg in 't Harde en op de Flevoweg in Elburg. 10 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Boete 40 euro. Daarnaast 1 bekeuring uitgeschreven voor het niet handsfree bellen en 1 voor niet dragen van de helm en 5 voor fout parkeren.


Heerde-verkeersongeval met letsel

Een 19-jarige vrouw uit Heerde is op 20 augustus gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Eperweg. Terwijl zij hier per snorfiets over het fietspad reed in de richting van Heerde, werd zij over het hoofd gezien door een 33-jarige automobiliste uit Zwolle die rechtsaf de Haneweg in wilde rijden. Een aanrijding was het gevolg. De 19 -jarige snorfietster is met vermoedelijk een gebroken arm per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.



Harderwijk- Diefstal uit auto


Een 53- jarige man uit Zaandam deed woensdag 20 augustus aangifte van diefstal uit zijn auto, deze stond geparkeerd aan de Plantage in Harderwijk. De diefstal is gepleegd tussen dinsdag 19 augustus 23.00 uur en woensdag 20 augustus 01.00 uur. De daders hadden een ruit ingeslagen en vervolgens hebben zij een laptop uit de auto ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.



Harderwijk- Poging tot beroving


Op woensdag 20 augustus deed een 33- jarige man uit Harderwijk aangifte van poging tot beroving op de Strandboulevard in Harderwijk. Hij had zijn auto, een Mercedes ML 270 CDI, op de parkeerplaats geparkeerd en toen hij zijn sporttas van de achterbank had gepakt en zich omdraaide stonden er twee personen naast hem die een bivakmuts over hun hoofd droegen. De mannen schreeuwden naar de aangever dat ze zijn autosleutels wilden hebben. De aangever loopt van hen weg en roept dat hij zijn sleutels niet wilde afgeven. De beide mannen verdwijnen hierop. De politie vraagt getuigen die iets van dit voorval hebben gezien zich te melden bij de politie van team Harderwijk. Tel: 0900-8844


Nunspeet- Diefstal uit auto


Een 22-jarige man uit Gouda deed woensdag 20 augustus aangifte van diefstal uit een busje. Het busje, met daarin een crossmotor, stond geparkeerd op een parkeerplaats langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. De man had het busje geparkeerd en ging wat eten, toen hij terugkwam bleek dat een deur van het busje was geforceerd en een crossmotor en 3 helmen die erin lagen waren ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.



Hulshorst -Insluipers aangehouden


Woensdag 20 augustus even voor 12.00 uur werden twee mannen in een niet afgesloten woning aan de Killenbeekweg in Hulshorst gesignaleerd en vertrokken daarop met een personenauto met daarin een derde man als bestuurder. Na enig zoeken werd de auto met inzittenden elders in Hulshorst aanhouden. Het betroffen drie mannen in de leeftijd van 38, 46 en 55 jaar, afkomstig uit Best, Eindhoven en Veldhoven. De inzittenden zijn overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Uit het onderzoek bleek er uit de woning niets werd vermist. Waarop de mannen in vrijheid zijn gesteld. De 38-jarige bestuurder bleek een rij-ontzegging te hebben zodat hij bekeurd is voor het rijden met ontzegging. De auto bleek niet verzekerd en niet APK-gekeurd en is door de politie ingenomen.





038-375 10 50
---- --