Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 33/34 (datum mededeling 21 augustus 2003)
* Startersfonds Eemnes een feit

* Invoering maandelijkse test luid alarm

* Agenda Welstandscommissie
Gemeenteberichten week 33
Bouwplannen

- Achter Wakkerendijk 104, gedeeltelijk vernieuwen loods, ingekomen 4 augustus 2003.

- Jonneveen 17, plaatsen van een erker, ingekomen 5 augustus 2003.
- Wakkerendijk 164a, plaatsen zwembad, ingekomen 8 augustus 2003.
- Meentweg 89, legaliseren vergroting bijgebouw, ingekomen 14 augustus 2003.

Verleende bouwvergunningen/monumentenvergunningen
- Brasemstraat 1 en 3, vergroten woningen, verzonden d.d. 5 augustus 2003.

- Wakkerendijk 7, renoveren c.q. vervangen dak ambtswoning, verzonden d.d. 6 augustus 2003.

Verleende aanlegvergunning

- t.o. Wakkerendijk 154, aanpassen in-/ uitrit, verzonden d.d. 6 augustus 2003.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de bouwaanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende bouwvergunningen'.

U kunt na het indienen van een bezwaarschrift, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokkenn belangen- vereist, ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 116,- voor burgers en 232,- voor rechtspersonen.
Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Laarderweg 82, plaatsen kap op bestaande aanbouw. Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na vrijstelling van het bestemmingsplan. Dit bouwplan ligt vanaf vrijdag 15 augustus 2003 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Kapvergunningen

Verleende kapvergunning

- Parklaan 11, een esdoorn.

Ingekomen aanvragen

- Ploeglaan 43, een prunus

- Ploeglaan 47, een blauwspar
Zie voor het indienen van een bezwaarschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening de tekst onder "Verleende bouwvergunningen". Startersfonds Eemnes een feit
Het is voor starters uit Eemnes op de woningmarkt financieel niet eenvoudig om in Eemnes een bestaande woning te kopen. Door het Startersfonds is dit nu makkelijker te realiseren. Onder bepaalde voorwaarden is het voor deze groep mogelijk om een renteloze lening van maximaal 50.000 te krijgen (minder kan ook). De koopsom van de woning mag dan niet meer dan 225.000 (all-in) bedragen. Ook is er een inkomensgrens.
Wilt u precies weten onder welke voorwaarden u in aanmerking kunt komen voor een lening uit het starterfonds? Neem dan contact op met de SVN (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).
Gegevens SVN:
Postbus 15
3870 DA Hoevelaken
Telefoon: 033-253 94 95
e-mail; info@SVN.nl
Op het gemeentehuis zijn informatiefolders beschikbaar. Na toetsing kunt u in het bezit komen van een aanmeldingsformulier. Invoering maandelijkse test luid alarm
Met ingang van 1 september 2003 zal op elke eerste maandag van de maand het landelijke waarschuwings- en alarmeringsstelsel worden getest. Vanaf die datum zal om 12.00 uur de sirene (het proefalarm) 1 minuut en 26 seconden hoorbaar zijn.
Agenda Welstandscommissie
De Welstandscommissie komt bijeen op maandag 18 augustus en donderdag 21 augustus 2003. De agenda kunt u vanaf vrijdag 15 augustus inzien bij de balie van de sector VROM. Voor eventuele informatie over de agenda, het tijdstip en de locatie van de vergaderingen kunt u (telefonisch) contact opnemen met de sector VROM, telefoon (035) 5390660.