Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 11.45 u) Donderdag, 21 augustus 2003

District Sittard

Sittard; bromfietscontrole
De politie heeft afgelopen woensdag bij toezicht en controle bromfietsbestuurders op de Oude Broeksittarderweg totaal 17 bromfietsbestuurders bekeurd /geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van een bromfietshelm, te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), het niet voeren van de verplichte gele plaat, het niet verzekerd zijn van de bromfiets tot het rijden door het rode verkeerslicht.

Sittard; zwartrijder
De politie heeft afgelopen woensdag op het NS-station in Sittard een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Een conducteur van een trein betrapte de verdachte toen tussen Susteren en Sittard bij controle zonder geldig vervoersbewijs in de trein zat. Toen de conducteur de verdachte daarvoor wilde opschrijven ontstond er enige strubbeling waarbij de verdachte naar de conducteur sloeg. De conducteur doet daarvan aangifte bij de politie. De terzake mishandeling aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Als gevolg van deze strubbelingen stond / bleef de betreffende trein al met al zon vijfentwintig minuten in het Sittardse NS-station. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Rosmolenstraat in Sittard van een 32-jarige automobilist uit Sittard bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 1,2 en 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.