Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB genomineerd voor de Deloitte & Touche Fast 50 Award

ZyLAB maakt deel uit van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland

Amsterdam, 21 augustus 2003 - ZyLAB Technologies BV, de Nederlandse ontwikkelaar van document imaging en full-text retrieval software, is genomineerd voor de Deloitte & Touche Fast 50 Award. In de door Deloitte & Touche uitgeschreven 'groeicompetitie' worden de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland op basis van omzetgroei in de laatste vijf jaar met elkaar vergeleken.

Over de boekjaren 1998 tot en met 2002 is de omzet van ZyLAB Technologies BV met meer dan 400 procent gestegen. Ook over 2003 zal ZyLAB zeer waarschijnlijk een omzetgroei laten zien, ondanks de conjuncturele terugval van de economie.

De belangrijkste reden voor de groei is dat de ZyLAB-software veel gebruikt wordt door opsporings-, inlichtingen- en veiligheidsdiensten; allemaal diensten met groeiende budgetten. Ook wordt de software van ZyLAB steeds vaker toegepast door forensische accountants, advocaten en rechtbanken voor diverse grote rechtzaken en fraudeonderzoeken. Ook de ondersteuning voor meer dan 200 talen (waaronder Arabisch, Russisch, Koreaans, Japans en Chinees), verkoopactiviteiten in meer dan 40 landen en OEM-relaties met onder andere Océ en Sharp hebben de afgelopen jaren voor een consistente dubbelcijferige groei gezorgd.

Tijdens de Award ceremonie op 25 september 2003 in het ING House te Amsterdam zal de uiteindelijk winnaar van de D&T Fast 50 bekend gemaakt worden. De winnaar ontvangt een uitnodiging om in 2004 deel te nemen aan de internationale CEO Summit in Amerika. Meer informatie kan gevonden worden op www.fast50.nl

Over ZyLAB
ZyLAB is een snel groeiende en winstgevende softwareonderneming. In 1983 was ZyLAB de eerste aanbieder van een compleet full-text retrieval softwarepakket voor de PC, genaamd ZyINDEX, dat bijzonder geliefd was voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. Sinds 1991 heeft ZyLAB al haar productontwikkeling en marketing gericht op ZyIMAGE, de beste zoekmachine voor grote papiercollecties. Met als resultaat dat ZyLAB nu beschikt over een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van zowel papieren als elektronische kantoordocumenten met ongeëvenaard gebruiksgemak. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft actieve operationele installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. ZyLAB heeft kantoren over de gehele wereld. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan gevonden worden op: http://www.zylab.com.
Voor redactionele informatie:
PB1303
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.