---
BMC Software blijft wereldwijd marktleider Data Management Facilities en Performance Management Software
---
Marktaandeel BMC Software het grootst in concurrentiekracht-analyse van IDC over 2002 Amsterdam, 21/08/2003

BMC Software wordt door marktonderzoeksbureau IDC (International Data Corporation) aangemerkt als marktleider in de markten voor Data Management Facilities en Performance Management Software. Volgens Steve McClure, research vice president bij IDCs Software Research Group, heeft BMC Software voor het zevende opeenvolgende jaar zijn wereldwijde koploperspositie in de Data Management Facilities(superscript: 1)) markt behouden, met een solide marktaandeel van 47.7%. BMC Software behield tevens net als vorig jaar de eerste plaats in de wereldwijde Performance Management Software markt (superscript: 2)).

Highlights Data Management:
BMC Software blijft haar data managementportfolio voor gedistribueerde en mainframe omgevingen sterk uitbouwen. Databasebeheerders krijgen oplossingen aangereikt om optimale performance van de gehele database-infrastructuur te bereiken. In 2002 introduceerde BMC Software de blauwdruk voor het verlagen van de kosten van bedrijfsbreed gegevensbeheer. Het doel is via de Smart DBA webgebaseerde console en technologieën de beheerinstrumenten voor mainframe en gedistribueerde database- omgevingen samen te laten werken en te integreren. BMC Software is toonaangevend in de markt voor Database Management Facilities. Intelligente, geautomatiseerde instrumenten voor gegevensbeheer met gemeenschappelijke "look and feel" voor alle databaseplatformen beperken de kosten voor data-management. Databases hoeven niet meer offline te gaan en bedrijven hoeven niet langer per database specialisten in dienst te hebben. Aanvullende highlights zijn de aanzienlijke uitbreiding van de SmartDBA webgebaseerde productfamilie, integratie van SQL-BackTrack in de SmartDBA webconsole, nieuwe tweede generatie DB2 V7 mainframeoplossingen en DB2 Universal Database oplossingen voor Unix en NT en eerste integratie van de DB2 UDB producten binnen de SmartDBA console. Voor meer informatie over de Data Management oplossingen van BMC Software, waaronder SmartDBA, ga naar
http://www.bmc.com/solutions/database/.

Highlights Performance Management
BMC Software zet de toon in Performance Management met de ontwikkeling van oplossingen die de capaciteiten van de infrastructuur, applicaties en servicebeheer van klanten vergroten, hen helpen om hun middelen pro-actief te beheren en aan zware service level agreements te voldoen. In de afgelopen twaalf maanden heeft BMC Software zowel voor de gedistribueerde systemen- als mainframemarkt nieuwe oplossingen geïntroduceerd om hogere Return on Investment en kostenbesparingen op IT-gebied mogelijk te maken. Vanuit de gedistribueerde management oplossing PATROL werd de zogeheten "sliding scale of management" geïntroduceerd, die infrastructuur-bewaking en beheerproducten in overeenstemming brengt met de behoeften van de klant. Aangezien niet alle systemen even strak beheerd hoeven te worden, kunnen IT-afdelingen kosten besparen en ROI verhogen door voor elk systeem de juiste instrumenten te kiezen. Binnen de PATROL productfamilie hebben klanten de keuze vanaf hele lichte bewaking op instapniveau tot aan geavanceerd pro-actief beheer vanuit een centrale web-console. Aanvullende highlights zijn nieuwe functionaliteit voor PATROL Visualis Fault Manager, de introductie van PATROL voor Microsoft Windows Server 3.0 en PATROL voor Unix 9.0, het Enterprise Performance Assurance-initiatief met nieuwe gedistribueerde systemen en een wegenkaart voor toekomstige mainframe oplossingen, PATROL Express, nieuwe oplossingen voor de MAINVIEW z/OS en OS/390 productlijn en nieuwe oplossingen voor Linux.

(superscript: 1)) N.B. IDC heeft dit jaar de taxonomie aangepast en de nieuwe categorie Data Management Facilities gecreëerd. Voorheen vielen rapporten over marktaandelen in de categorie Database Tools & Utilities, wat nu een component van deze categorie is.
(superscript: 2)) Volgens IDCs Performance en Availability Market Share report 2002

---
END

---
BMC Software
BMC Software is een leider op het gebied van enterprise systems management. De onderneming is gericht op Assuring Business Availability® voor haar klanten door hen te helpen bij het pro-actief verbeteren van de
dienstverlening, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op hun bedrijfsprocessen. Door middel van de Business Service Management strategie van BMC Software, worden de klanten in staat gesteld een compleet beeld van hun bedrijfs- en IT-activiteiten te krijgen door de IT infrastructuur te relateren aan de bedrijfsdoelstellingen en -processen. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in boekjaar 2003 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software:
www.bmc.com/netherlands.
Voor redactionele informatie:
BMC Software B.V.
Remco van Dijk

+31 20 354 86 00
Remco_van_Dijk@bmc.com
NewsEngine PR Nederland
Ineke Tiesinga

+31 20 567 21 70
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:BNL0013-15953A