Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 21 augustus 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Fietsendief aangehouden

Op 8 juni in Eindhoven gestolen, 20 augustus in Enschede aangetroffen

Enschede

Woensdagavond 20 augustus, omstreeks 19 uur, werd aan de Kloosterstraat in Enschede een groepje jongeren gesignaleerd. Een van deze jongens, een 19 jr. Enschedeer, had een fiets bij zich die enkele opvallende kenmerken vertoonde. Zo was achter op het spatbord een grote sticker geplakt over de tenaamstelling van de rijwielhandelaar. Hierop is de fiets aan een controle onderworpen en bleek dat deze fiets op 8 juni jl., in Eindhoven was ontvreemd. Hierop is de 19 jr. aangehouden en de fiets is in beslag genomen. Aan het bureau gedroeg de verdachte zich erg recalcitrant en wilde op een gegeven moment niets meer verklaren en ondertekenen. Na overleg met justitie is hij heengezonden en wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets zal terug gaan naar de eigenaar in Eindhoven (bps: 03-110012)

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen

Betrapt bij stelen appels, echtpaar bedreigt met vuurwapen

Enschede

Woensdagmiddag, om ongeveer 12.30 uur, werd de komst van de politie gevraagd aan de Galvanistraat in Enschede. Een echtpaar van 60 en 65 jaar, had problemen gehad met een drietal jongeren. Zij hadden de drie betrapt bij het stelen van appels van een boom bij een buurman aan de Oostburgweg in Enschede. Tijdens een woordenwisseling waren er over en weer klappen gevallen en was de 60 jr. vrouw door een van de drie met een vuurwapen bedreigd. Hij had hierbij gezegd: " Ik maak je kapot". De drie waren daarop per fiets richting Lipperkerkstraat vertrokken. Een eerste onderzoek werd ingesteld. Al snel werd duidelijk dat een 15 jr. Enschedese jongen een van de drie was geweest. Omstreeks 15.10 uur werd doorgegeven dat deze 15 jr. was gesignaleerd op de Louis Bothastraat in Enschede. Hij werd daar aangetroffen en ging er bij het zien van de politiemensen hard rennend vandoor. Op de Herfstweg kon hij worden achterhaald en werd aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding hevig, waarbij hij de politiemensen bedreigde. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-109763)

Aanhouding na mishandeling

Automobilist slaat medeweggebruiker

Enschede

Woensdagmorgen 20 augustus, om ongeveer half 11 werd op de Voortsweg in Enschede, een fietser door een automobilist mishandeld. Ter plaatse bleek dat een 20 jr. fietser, fietsend over de Potsweg, linksaf de Voortsweg was ingeslagen. Hierbij had hij richting aangegeven en had voorgesorteerd. Een achterop komende automobilist, moest hiervoor wachten, voordat hij vanaf de Potsweg, rechtsaf de Voortsweg in kon slaan. De automobilist was beginnen te claxonneren, waarop de 20 jr. fietser zijn hand had op gestoken en gezwaaid. Nadat de fietser de Voortsweg was ingereden, was de automobilist niet rechtsaf geslagen, maar was hem achterna gereden. Op de Voortsweg was de automobilist gestopt en was beginnen te schreeuwen en had getracht de fietser enkele keren in de maag te slaan. Dit kon hij met behulp van zijn ellebogen afweren. Plotseling had de automobilist een kopstoot uitgedeeld en was weer vertrokken. Door de kopstoot heeft de 20 jr. fietser een hoofdwond opgelopen. Doordat het kenteken van de auto van de bewuste automobilist was genoteerd, is direct een onderzoek gestart. Hierop werd een 20 jr. Enschedeer in zijn woning aangehouden en werd hij meegenomen naar het bureau. Hier bekende hij de mishandeling en na overleg met de officier van justitie werd hij met een bekeuring van 300 euro weer heengezonden.(bps: 03-109683)

---- --