1e persbericht van donderdag 21 augustus 2003

Eindhoven 21-8-2003 -

Eindhoven: Vernieling en bedreiging

Woensdagavond rond 21.00 uur is in de Keldermanstraat een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor bij een woning in die straat met een kliko een ruit vernield. Daarna had hij de voordeur geforceerd. Toen een buurtbewoonster de man vroeg wat dat te betekenen had, werd zij door hem bedreigd met de dood. De Eindhovenaar kon even later, door de gewaarschuwde politie, worden aangehouden. De reden van de vernielingen is nog niet bekend. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Berovingen

Woensdagavond om 21.15 uur is een vrouw van 50 uit Eindhoven op de Leenderweg beroofd. De vrouw reed op haar fiets. Een jongen op een scooter kwam op de stoep naast haar rijden. Hij gaf het slachtoffer een trap tegen haar been waardoor de vrouw viel. De dader rukte snel de fietstas los en ging er met de buit vandoor. In de tas zat niets. De vrouw liep rugletsel op en moet zich onder behandeling van een arts stellen. De dader is een man van rond de 18 tot 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1.60 tot 1.70 meter groot en heeft blond kort stekeltjeshaar. Hij droeg een licht kleurig jack. De dader reed op een grijs met donker blauwe scooter.

Woensdagavond rond 21.05 uur is op de Kanaalstraat een vrouw van 33 uit Eindhoven beroofd. Een jongen op een zwarte scooter kwam naast de fietsende vrouw rijden. De jongen pakte de fietstas van de fiets. Even verderop stopte hij en bekeek de inhoud. Hij pakte een rugzak uit de tas en nam die mee. De fietstas gooide hij weg. In de rugzak zaten onder meer de portemonnee met 30 euro, een gsm en een paspoort van de vrouw. De dader is een man met een smal gezicht. Hij had blonde haren tot in de nek . Hij droeg een zwarte korte jas en een zwarte broek.

Eindhoven: Onder invloed

Donderdagmorgen om 2.00 uur is op de Winston Churchilllaan een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol op zijn bromfiets zat. De man blies tijdens de ademtest ruim 1,8 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Beroving

Woensdagavond rond 22.15 uur is op het Varenpad in Nuenen een jongen van 17 uit Nuenen van zijn gsm beroofd. De jongen kreeg pech met zijn brommer. Toen hij bezig was om zijn brommer aan de praat te krijgen kwam er een jongen bij hem staan. De jongen droeg een grijze helm met donker vizier. Hij eiste geld van het slachtoffer. Toen het slachtoffer zei geen geld te hebben trok de dader een vuurwapen en richtte dat op het slachtoffer. De Nuenenaar moest zijn zakken leeg maken. De dader pakte de gsm van het slachtoffer en ging er vandoor. Iets verderop kwam er een tweede jongen bij de dader. De telefoon werd opengemaakt en de sim-kaart werd weggegooid.

De dader is een donkere man van ongeveer 1.75 meter groot. Hij had een smal postuur. Hij droeg een zwart Bomberjack met bontkraag en een donkere broek. Hij had een zwarte bromfiets bij zich. De tweede dader was een donkere jongen met een gezet postuur. Hij droeg een donker blauw ski-jack en een zwarte muts. Hij had en zwarte oude omafiets bij zich.

Veldhoven: Inbraak

Donderdagmorgen rond 1.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven. De dader vernielde een ruit om binnen te komen. Er is een kassalade met een nog onbekend geldbedrag gestolen.

Waalre: Alcoholcontrole

Woensdagavond om 23.45 uur is op de Heikantstraat in Waalre een 38-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De man zat onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto. Tijdens een ademtest blies hij ruim 1,50 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Donderdagmorgen rond 1.00 uur werd op de Heikantstraat in Waalre een 19-jarige bromfietser uit Achel aangehouden. Hij had gedronken en blies tijdens de ademtest ruim 0,85 promille. De man kreeg een boete van 75 euro opgelegd.

Geldrop: Inbraak jongerencentrum

Donderdagmorgen rond 6.00 uur is ingebroken in een jongerencentrum aan de Linze in Geldrop. De dader sloeg een ruit in om binnen te kunnen komen. Er zijn een spelcomputer, drie bijbehorende spelletjes en een videorecorder gestolen.

Son: Auto gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is in Son aan de Lupinelaan een grijze Opel Kadett met het kenteken XY-94-FZ gestolen.