Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (21/8)

Tilburg, 21 augustus 2003

Bosschenaar dreigt met bombrief

TILBURG - In een bank aan de Spoorlaan hebben agenten gistermiddag rond kwart voor vier een 56-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man, die een verwarde indruk maakte, probeerde bij bankpersoneel, door middel van deze bombrief, geld af te persen. De gewaarschuwde politie, die binnen één minuut ter plaatse was, heeft de man aangehouden en ingesloten.

Bromfietsers op de bon tijdens toezicht Leijpark

TILBURG - Agenten hebben tijdens het reguliere toezicht in het Leijpark drie bromfietsers bekeurd die in dit park door het voetgangersgebied reden. Uit het park werd ook een junk verwijderd die daar lag te slapen.

Dronken vrouw ramt paal bij overweg

BERKEL-ENSCHOT - Agenten hebben in de Kloosterstraat, gisteravond rond halfnegen, een 39-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had kort daarvoor in de Molenstraat een aanrijding veroorzaakt en was tegen een paal bij een spoorwegovergang gereden. Zij verliet de plaats van het ongeval te voet. Als de agenten de vrouw aanhouden constateren zij dat de vrouw flink onder invloed van alcohol is. Aan het bureau blies de vrouw een alcoholpromillage van 2.80. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Gewond na val met bromfiets

TILBURG - Op een fietspad langs de Taxandriabaan, gelegen tussen de Dongenseweg en de Lage Witsiebaan raakten gisteravond een 18-jarige jongen uit Gilze en een 17-jarig meisje uit Hulten gewond toen zij met hun bromfiets ten val kwamen. De val werd veroorzaakt omdat de bestuurder van de bromfiets een gat in het fietspad dat door twee ontbrekende tegels was ontstaan niet zag. De jongen liep hierdoor schaafwonden op. Het meisje brak haar rechter enkel en werd door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis gebracht. Door het ongeval brak de bromfiets door midden.

Goirlenaar verstoort de openbare orde

TILBURG - Een 25-jarige man uit Goirle is gisteravond rond tien voor tien aan de Gasthuisring aangehouden toen hij de openbare orde daar verstoorde. De man was met een 16-jarige Tilburgse jongen aan het bekvechten over een fiets. De Goirlenaar was behoorlijk onder invloed van alcohol. Toen agenten van de man vorderde om zich daar te verwijderen voldeed hij daar niet aan.

Dronken bromfietsbestuurder opgepakt

TILBURG - Aan de Moersedreef heeft een motoragent vannacht om kwart over één een 23-jarige Tilburger aangehouden. De man die op een bromfiets reed trok de aandacht van de motoragent omdat hij met een snelheid van 80 kilometer per uur over de Moerse Dreef reed. Na diverse stoptekens reed de bromfietser aanvankelijk door mag gaf zich uiteindelijk gewonnen. Bij de staandehouding bleek de bromfietser een leeg kratje bier op de voetplank van zijn bromfiets te hebben staan. De man bleek onder invloed van alcohol, waarop hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. De bromfiets werd in beslag genomen.

Inbrekers gaan met computers aan de haal

TILBURG - Vannacht zijn inbrekers bij een bedrijf aan de Aphroditestraat met twee computers en een monitor aan de haal gegaan. Met een breekijzer werd een ruit vernield.

Huiselijk geweld

MOERGESTEL - Aan de Scheerman hebben agenten vannacht een 23-jarige man uit Moergestel aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 45-jarige moeder. Tijdens het transport na het bureau sloeg de man ook een agent tegen het gezicht. Rond kwart over één werd de komst van de politie in Moergestel gevraagd omdat de later aangehouden, na onenigheid, zijn moeder had mishandeld en met een 25 kilo zware bloempot had gegooid. De verdachte had bij komst van de politie inmiddels de woning verlaten, maar werd korte tijd later uit de struiken aan de Scheerman geplukt.

Bedrijfsinbraak

TILBURG - Vannacht rond tien voor vijf werd er een inbraak in een bedrijfspand aan de Jan Heijnsstraat ontdekt. Met een steen hebben de inbrekers een raam van het bedrijf ingeslagen en uit het kantoorgedeelte werd in totaal 1200 euro gestolen.

Fiets Bart Raaijmakers terecht

TILBURG - De fiets van Bart Raaijmakers, de 18-jarige Tilburger die half juli op de Reeshofdijk om het leven kwam bij een straatroof is terecht. Na publicatie in het Brabants dagblad werd de fiets door de vinder bij het politieteam Tilburg West afgeleverd. Nadat uit onderzoek kwam vast te staan dat het inderdaad de fiets van het slachtoffer was, is deze weer ter beschikking van de familie gesteld.

Bron: Carel Bouman