Tom Coronel

21 Augustus 2003: Tom Coronel staat zwaar weekend te wachten

In de 1000km race op Suzuka zal Tom Coronel het zeker zwaar krijgen dit weekend. De Huizenaar zal samen met zijn teamgenoot in het JGTC Daisuke Ito deelnemen aan het zware endurance evenement dat overigens geen deel uitmaakt van het Japans GT kampioenschap. Het duo zal de vertrouwde G'ZOX Honda NSX besturen en is vol vertrouwen in een goede klassering.

"Niet alle teams uit het JGTC doen mee. Er zijn maar vier auto's uit de GT500 klasse aanwezig. In theorie zouden we dus minimaal vierde moeten worden", aldus Tom. "Daar staat wel tegenover dat het een 1000 kilometer race is die ongeveer zes uur zal duren. Vandaag was het hier om vijf uur 's avonds nog 35 graden en erg benauwd, dus het zal een enorm zware race worden. Daar komt nog eens bij dat we de race maar met z'n tweeën rijden wat vrij ongebruikelijk is voor een 1000 km race. Net als altijd geldt natuurlijk dat je eerst aan de finish moet komen om een goede klassering te halen", zo vervolgt Tom. Naast de te verwachten zware weersomstandigheden zullen Tom en Daisuke ook rekening moeten houden met de langzamere deelnemers. "Naast onze NSX zullen alleen de Takata NSX van Philippe en Michigami, en de Toyota Supra's van SARD en Cerumo uit de JGTC GT500 klasse meedoen. De verscheidenheid van het startveld groot en is een beetje te vergelijken met de 24 uurs race op de Nürburgring, dus je moet goed uitkijken met de snelheidsverschillen", aldus Coronel.

Vandaag heeft Tom Coronel het circuit alvast verkend. "De baan is op een paar punten aangepast. Zo is de Dunlop corner wat scherper bij het insturen, net als de 130R bocht. De daaropvolgende chicane is 50 meter naar voren verplaatst waardoor ook de ingang van de pitstraat veranderd is", aldus Tom.

---