Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem e.o. - snelheidscontroles
Publicatiedatum: 21-08-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft gisteren in en om Arnhem verschillende snelheidscontroles gehouden. In Doesburg werd tussen twaalf en half vier gecontroleerd op de Provincialeweg N338 (Rivierweg). Onder 1550 passanten overschreden 9 automobilisten de maximumsnelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 108 km/u. In Oosterbeek werd gecontroleerd gedurende de middag en avond op de Wolfhezerweg in de 60 km/u zone. Onder 980 passanten bleken 45 bestuurders te hard te rijden, zij kunnen een bekeuring thuis verwachten. Hoogst gemeten snelheid: 85 km/u. Op de Koningsweg in Arnhem controleerde het VHT gedurende de ochtend, middag en vroege avond. Ruim 1600 voertuigen passeerden gedurende de controle de radarpost. De controles leverden in totaal 43 overtreders op, met als hoogst genoteerde snelheid 130 km/u. Op de Koningsweg mag slechts 80 gereden worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreigen moeder Publicatiedatum: 21-08-2003

Een 27-jarige Arnhemmer is woensdagavond door de politie aangehouden in de wijk Malburgen op verdenking van bedreiging van zijn 59-jarige moeder. De man zou na een ruzie naar de woning van zijn moeder zijn getogen. Daar had de Arnhemmer een deel van het tuinhek uit de grond getrokken en zou daarmee gedreigd hebben zijn moeder te slaan. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte niet meer aan. Hij kon even later voor zijn eigen woning worden aangehouden en is ingesloten. Het 59-jarige slachtoffer deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - politieoptreden in verband met drugsoverlast Publicatiedatum: 21-08-2003

De politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in het centrum van Arnhem opgetreden wegens overlast door openlijk gebruik van drugs of bezit daarvan. Op de Eusebiusbuitensingel werd een 23-jarige vrouw uit het Duitse Erfstadt aangehouden wegens het bezit van harddrugs en gebruikers attributen. Een 41-jarige Arnhemmer, die zich met de aanhouding bemoeide en de agenten beledigde werd eveneens aangehouden. Op de Ooststraat werd in de middaguren een 44-jarige Arnhemmer aangehouden nadat surveillerende agenten hem betrapten op openlijk gebruik van harddrugs. De man kreeg naast een proces-verbaal een verblijfsontzegging uitgereikt. Op de Broekstraat werd een 39-jarige Arnhemmer gecontroleerd. Hij bleek een geringe hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben, de drugs werden afgenomen. Op de Patersstraat werd een 31-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij bleek na controle ongeveer 10 gram cocaïne bij zich te hebben. De Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten en wordt verdacht van handel in verdovende middelen. In de avonduren werd op het Gele Rijdersplein een 20-jarige Arnhemmer aangehouden. Ook hij werd verdacht van handel in verdovende middelen en bleek na controle een hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. De 20-jarige Arnhemmer is in verzekering gesteld. Drie Tielenaren van 16, 17 en 19 jaar werden woensdagmiddag met een berisping weggestuurd van de Beekstraat. Zij stonden op straat, onder de rook van het politiebureau softdrugs te gebruiken, maar waren zich volgens hun verklaringen niet bewust dat dit op straat niet mocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o. - autodiefstallen
Publicatiedatum: 21-08-2003

Bij de politie zijn woensdag en donderdag in totaal vier aangiftes gedaan van autodiefstallen. Twee gestolen auto's werden weer teruggevonden. In Doorwerth werd in de vroege ochtenduren van woensdag een grijze Nissan ontvreemd vanaf de Valkenlaan. De auto werd later op de ochtend door de politie ongeschonden teruggevonden op een parkeerplaats aan de W.A. Scholtenlaan. Op de Sonsbeeksingel in Arnhem troffen agenten van de parkeerpolitie woensdagmiddag een blauwe Opel Corsa aan die gestolen bleek te zijn. De auto was afgelopen zondag ontvreemd vanuit Zevenaar. In de nacht van dinsdag op woensdag werden op verschillende plaatsen in Arnhem drie auto's ontvreemd. De auto's stonden geparkeerd op de Graaf Lodewijkstraat, Doeffstraat en Gele Rijdersplein.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - verdachte autodief aangehouden
Publicatiedatum: 21-08-2003

De politie Twente heeft woensdag in Enschede een 25-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal en of heling van een auto. De auto, een blauwe Opel Kadett, was begin augustus ontvreemd vanaf de Middenlaan in Doorwerth. De Twentse politie trof de auto met de Rotterdammer woensdagmiddag aan en stelde na controle van het kenteken vast dat de auto werd vermist, waarop de Rotterdammer werd aangehouden. De Rotterdammer is overgedragen aan collega's uit Gelderland-Midden en is in Arnhem in verzekering gesteld voor onderzoek. Aan de auto wordt een sporenonderzoek verricht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen - diefstallen vanaf begraafplaats
Publicatiedatum: 21-08-2003

Een 47-jarige Wageninger heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van enkele diefstallen vanaf een graf op de begraafplaats aan de Buissteeg in zijn woonplaats. Sinds september van het vorige jaar zouden er regelmatig planten, bloemen en beeldjes van het graf van een familielid zijn verdwenen. Vanaf najaar 2002 tot heden hebben zich nog drie gedupeerden gemeld voor aangifte van diefstallen vanaf graven op de begraafplaats. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606