Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2003 Vervolgpersberichten (RKey; 15.15 u)
Donderdag, 21 augustus 2003

Limburg-Zuid

Hulsberg; dure wielrennersfiets gestolen
Bewoners van een woning aan de Burgemeester A Campostraat in Hulsberg ontdekten vanmorgen, donderdagmorgen dat was ingebroken in de garage bij een woning aldaar. Inbrekers waren gisteren of vannacht de garage van de woning binnengedrongen en hebben er ondermeer twee fietsen gestolen. Een zwart/grijs gevlamde mountainbike. Daarop in gele letters het merk Trek en carbon vermeld. Ieder wiel heeft vier spaken.

De andere gestolen fiets is een wielrennersfiets van het merk Colnago C40 in de kleuren van Mapei, de kleuren zwart met roze, blauw en geel doormekaar gespoten. De wielen hebben 4 zwarte spaken (merk Spinergy). Het stuur is blauw van kleur. Deze wielrennersfiets is een apart item en heeft volgens de gedupeerden een geschatte waarde van tienduizend Euro. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. Mogelijk dat getuigen iets hebben gezien of gehoord of een van de gestolen fietsen hebben gezien of herkend. Die kunnen met de politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Oirsbeek; aanhouding
Donderdag 21 augustus 2003 werd op een camping in Oirsbeek door leden van de politie in Hoensbroek en de Koninklijke Marechaussee een 52-jarige jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Deze hadden de man kort tevoren in een personenauto zien rijden. De politie was op zoek naar deze man in verband met de verdenking van diens betrokkenheid bij een steekpartij op de Kampstraat te Heerlerheide eerder deze maand (8 augustus jl.). Verder werd de man nog gezocht wegens verdenkingen terzake oplichting en valsheid in geschrifte de afgelopen maanden in Zuid Limburg, en staat hij gesignaleerd voor een gevangenisstraf van 70 dagen, in verband met eerdere rechtelijke veroordelingen.
Tijdens de doorzoeking van het chalet waarin de man tijdelijk verbleef, werd een geladen vuurwapen aangetroffen en inbeslaggenomen. Verder is de personenauto waarin betrokkene reed in beslaggenomen daar deze mogelijk van diefstal afkomstig is (in Duitsland). Het onderzoek wordt voortgezet en betrokkene zal vrijdag worden geleid voor de Officier van Justitie te Maastricht.