Ingezonden persbericht

Persbericht

21 augustus 2003

Vraag naar emergency data recovery-diensten stijgt explosief door stroomuitval

~ Ontrack Data Recovery ziet groei van 39 procent in vraag om hulp ~

IT-professionals in die delen van de Verenigde Staten en Canada die vorige week zijn getroffen door de enorme stroomuitval, realiseren zich nu pas welke impact dit heeft gehad, wanneer zij de omvang van het dataverlies evalueren en nagaan welke belangrijke informatie moet worden hersteld.

Dat zegt Kroll Ontrack Inc., aanbieder van de Ontrack data recovery-producten en diensten en een volle dochter van Kroll Inc. (NASDAQ: KROL). De medewerkers van Ontrack hebben de afgelopen dagen overuren gedraaid om te kunnen voldoen aan alle hulpvragen van slachtoffers van de stroomstoring. Het aantal verzoeken om hulp bij het terughalen van belangrijke data die bij de Amerikaanse callcenters van het bedrijf binnenkomen, is de afgelopen dagen met 39 procent gestegen.

Jim Reinert, director Ontrack Data Recovery: "Helaas wordt er in traditionele rampenplannen vaak niet ingegaan op data recovery. Daarnaast heerst nog te vaak de opvatting dat data niet kan worden hersteld of teruggehaald na een onverwachte ramp zoals deze. Door onze investeringen in research & development en door onze gepatenteerde technologie kan Ontrack bijna altijd helpen data terug te halen, ongeacht de omvang van de ramp."

Reinert geeft bedrijven en consumenten die zich zorgen maken om dataverlies de volgende tips: S Ga er nooit vanuit dat data niet te herstellen is, ongeacht wat er gebeurd is; S Schud hard drives of servers die zijn beschadigd niet, haal ze niet uit elkaar en probeer ze niet zelf schoon te maken; S Probeer apparaten die zichtbaar beschadigd zijn niet aan te zetten; S Neem, wanneer het gaat om belangrijke informatie, contact op met een data recovery professional en probeer niet eerst de server of hard drive opnieuw te configureren, installeren of formatteren.

(299 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kroll Ontrack
Kroll Ontrack, een dochteronderneming van Kroll Inc, is een toonaangevende aanbieder van data recovery-diensten en electronic evidence services (EES); oplossingen voor het vergaren van elektronisch bewijsmateriaal. Het helpt personen, bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstellingen op een snelle en voordelige manier elektronische informatie terug te halen.

Kroll Ontrack kan verloren of corrupte data van ieder besturingssysteem en ieder type apparaat, terughalen met haar doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Kroll Ontrack Ltd., het voormalige Ontrack Data Recovery Europe Ltd, opereert als een Technology Services Group van Kroll Inc. Het is één van de vier business units gespecialiseerd in het bieden van praktische en geïntegreerde oplossingen om organisaties wereldwijd te beschermen tegen risico s.

Voor meer informatie over Kroll Ontrack, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.ontrack.co.uk of http://www.krollontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail:yvonnev@lewispr.com of vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com