Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (21-8)

Breda, woensdag 21 agustus 2003
Huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft gisteravond in zijn woning een 36-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 33-jarige vriendin.

De politie kreeg gisteravond omstreeks 22.00 uur een melding dat in een woning in Breda-Noord een echtelijke twist gaande zou zijn. Ter plaatse bleek dat de vrouw door haar vriend mishandeld was maar geen aangifte wilde doen. Rond 23.15 uur kregen de agenten een melding dat de vrouw uit de woning gevlucht was en in een telefooncel in de buurt stond. Zij vertelde dat ze na het vertrek van de agenten mishandeld was door haar vriend. Hij had haar met een stok op haar hoofd geslagen en haar keel dichtgeknepen. De agenten zagen dat de vrouw enkele verwondingen haar op haar hoofd, en onderrug. Met de sleutel van de vrouw zijn de politiemensen naar de woning gegaan en hebben daar de verdachte aangehouden. Volgens het slachtoffer wordt zij al langer fysiek en geestelijk mishandeld. De verdachte is ingesloten. De politie Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in.

Auto-inbreker verstopt zich in een schuurtje Politie houdt twee autokrakers aan

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur, in een schuurtje op de Willemstraat een 22-jarige auto-inbreker aangehouden. De man had zich na de inbraak daar verstopt. .

De politie kreeg gisteravond omstreeks 23.45 uur een melding dat er een auto-inbraak gaande was op de Meerten Verhoffstraat. Getuigen vertelden de agenten dat de dief had ingebroken in een Volvo en uit de auto een deken had gestolen. Hij was via een tuin gevlucht. Vier agenten met een diensthond hebben een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. In een tuin van een pand aan de Willemstraat zagen de dienders de door getuigen beschreven deken liggen. Bij verder onderzoek werd de inbreker in een schuurtje aangetroffen en aangehouden.

Vannacht heeft de politie omstreeks 00.20 uur ook een 33-jarige zwerver aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak op de Claudius Prinsenlaan. De man had een ruit vernield van een BMX, met Belgisch kenteken die geparkeerd stond op de invalidenparkeerplaats tussen het gemeentehuis en het Chassé Theater. Met een steen was de achterruit ingegooid en de oprolbare hoedenplank afgerold om te kijken of er waardevolle spullen in de bagageruimte lagen. De dief was daarna weggerend in de richting van de Vlaszak. De politie kon de verdachte aanhouden op aanwijzing van een medewerker van een Beveiligingsdienst. De verdachte werd ingesloten.

Treinreizigers opgesloten in Station CS

BREDA: De politie kreeg vannacht om 02.35 uur een melding dat drie mensen opgesloten zaten in de stationshal van het Station CS. De drie onfortuinlijke reizigers waren met de trein van 01.20 uur aangekomen op het Station, dat kennelijk door personeel al was afgesloten. De agenten besloten om geen tijd te verliezen, de mensen via een perron en een laag hekje naar buiten te helpen. De politie heeft twee in Breda wonende reizigers thuis afgezet. De derde, een Belg, had zijn auto bij het station staan.

Aanhouding bromfietsendief

BREDA / ROTTERDAM: De politie Rotterdam gisteren heeft: een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij reed op een Kymco snorfiets die op de Waterloostraat was gestolen. De verdachte is vanuit Rotterdam overgebracht en ingesloten op Mijkenbroek. De recherche verricht het verdere onderzoek.

Rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur op de Rijksweg A-16 ter hoogte van Breda een 37-jarige man uit Gameren aangehouden. De man reed met zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol houdende drank verkeerde. De uitslag was 685 ug/l (circa 1,6 promille). De man had naar eigen zeggen 7 wijntjes gedronken. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Politie pakt foutparkeerders NAC aan

BREDA: Ook aanstaande zaterdag 23 augustus a.s. bij de wedstrijd NAC Breda-Vitesse zal de Bredase politie foutparkeerders in de nabijheid van het NAC-stadion bekeuren. De politie is deze campagne begonnen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd NAC-Zaragoza op 8 augustus jl. Er zijn die avond 23 foutparkeerders op de bon geslingerd. De meeste bonnen (20) werden uitgeschreven op het Spinvel. De overige drie bekeuringen werden uitgeschreven op de Zoete Inval, de Valveeken en de Stadionstraat. De boete bedraagt 40 euro. Bij de eerste actie bleken nog veel automobilisten niet op de hoogte te zijn van de strenge aanpak.

Nu er voldoende parkeermogelijkheden in de directe nabijheid van het voetbalstadion van de BVO NAC zijn, houdt de politie tijdens de thuiswedstrijden van NAC een streng parkeertoezicht. De politie treedt repressief op, dit betekent dat bij een overtreding direct wordt bekeurd.

Op de wegen deeluitmakend van het bedrijventerrein kan worden geparkeerd. Meerdere wegen zijn voorzien van borden, die aangeven dat er tijdens een voetbalwedstrijd een eenrichtingsverkeer van kracht is. Voorts zijn er op de Huifakkerstraat parkeerverboden ingesteld dit geldt ook voor de bermen.

Op de toegangswegen naar het stadion zijn gele aanwijzingsborden aangebracht, die bestuurders van voertuigen duidelijk maken waar zij dienen te parkeren. Vorenstaande is zodanig ingericht, dat men bij het wegrijden na de wedstrijd zo min mogelijk overlast ondervindt van ander verkeer.

Er mag niet geparkeerd worden in de bermen van de Lunetstraat, op de rijbaan van de Lunetstraat en de Backer en Ruebweg. De politie waarschuwt dat ook bestuurders die hun voertuig op het trottoir van het Spinveld plaatsen een bon zullen krijgen. Er mag alleen nog geparkeerd worden op die plaatsen waar dat is toegestaan. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen 2003-2004 zal de politie op belangrijke knelpunten aanwijzingen geven aan de bestuurders van voertuigen. Het is raadzaam om die aanwijzingen op te volgen. De politie gaat er vanuit dat een ieder zich aan de aanwijzingen houdt en parkeert op die plaatsen waar het parkeren is toegestaan. De volgende straten op het bedrijventerrein Steenakker maken deel uit van de plaatsen waar geparkeerd kan worden; Veldsteen Hoeksteen Grenssteen Korte Huifakkerstraat gedeelte van de Rat Verleghstraat.

Fraude met bankoverschrijvingen en salarisstrook

BREDA: Deze maand hebben bij de Bredase politie al drie rekeninghouders aangifte gedaan van fraude met bankoverschrijvingen. De politie vermoedt dat de bankoverschrijvingen uit de brievenbus gehengeld zijn, waarna de bedragen en rekeningnummers veranderd zijn. In twee van deze gevallen bleef het bij een poging door de oplettendheid van bankmedewerkers. De andere betrokkene, een 60-jarige Bredase werd door de bank schadeloos gesteld, bij haar ging het om een bedrag van bijna 5000 euro. De andere aangevers kregen een telefoontje van de bank met de vraag of de betaling wel juist was. Het ging bij hen om bedragen van 5200 en 3800 euro.

Verder kreeg de politie een aangifte binnen van een 30-jarige Bredanaar. Hij had een kopie van zijn salarisstrook opgestuurd naar een woningbouwvereniging. Kennelijk is deze kopie onderschept en opgestuurd naar een creditcard-maatschappij met een aanvraag creditcard met een ander woonadres. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraken in woningen

BREDA: In een woning aan de Pieter Denstraat is ingebroken. Men heeft zich de toegang verschaft door het slot van de keukendeur te forceren. Uit de woning is onder meer een stereo-installatie en een computer gestolen. Ook in een woning aan de Pijnboomstraat is ingebroken Ook hier was het slot van de achterdeur geforceerd. De buit bestaat onder meer uit een TV en een computer.

Diefstal autos

BREDA: Vanaf de Jan Darkennisstraat is een Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken TH-12-KZ, gestolen.

TETERINGEN: Vanaf de Espakker is vannacht een grijze Ford Escort gestolen met het kenteken RL-53-LK.

Vernielingen aan autos en auto-inbraken

BREDA: De politie van het team PrinsenBeemden heeft al twee aangiften van vernieling opgenomen van autobezitters die hun voertuig geparkeerd hadden aan de Veldmoeren (Haagse Beemden). De incidenten hebben zich vannacht voorgedaan.

Bij een Ford Mondeo is een achterruit ingeslagen en is de raamstijl ingedeukt.

Bij een Citroen XM werd met een steen eveneens de achterruit ingegooid. Vermoedelijk zijn nog meer autobezitters gedupeerd.

Op de Ceresstraat is in drie bestelautos ingebroken. Er wordt voornamelijk navigatieapparatuur vermist.

Snelheidscontroles in Etten-Leur Noord

ETTEN-LEUR: Gisteren heeft de politie tussen 09.30 uur en 14.30 uur snelheidscontroles gehouden op de Concordialaan en Hoevenseweg. De resultaten daarvan zijn:

* Concordialaan 50 km zone: 45 voertuigen gecontroleerd, geen overtredingen.

* Hoevenseweg 50 km zone: 150 voertuigen controleert, 18 overtredingen, hoogste snelheid 75 km/u.

Inbraak en brand verenigingsgebouw hondenclub

KLUNDERT: Is op woensdagavond 20 augustus jl. aangifte gedaan van inbraak in het verenigingsgebouw van de Bouvier-Dressuurclub te Klundert. Men was vermoedelijk het pand binnen gekomen door het vernielen van een asbest golfplaat en vervolgens een gat te maken in het dakbeschot. De gehele inventaris werd overhoop gehaald en daarbij zelfs vernield. Uit het gebouw werden drank en eetwaren ontvreemd, een magnetron, koffieapparaat, waterkoker en nog twee alarmpistolen.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 augustus kreeg de politie omstreeks 00.25 uur de melding dat het verenigingsgebouw in brand stond. Het hele gebouw is als verloren beschouwd en daarbij is ook asbest vrij gekomen. Verwacht wordt dat hier sprake is geweest van brandstichting en de politie stelt een nader onderzoek in naar de vermoedelijke daders van deze brandstichting. De brandweer stelt een nader onderzoek in naar de e.v.t. verontreiniging.

Negeren van geslotenheidverklaring

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Door de politie is op woensdag 20 augustus een controle gehouden op de naleving van de geslotenheidverklaring aan de Moerdijkseweg te Zevenbergschen Hoek. In een half uurtje tijd hebben zich drie bestuurders zich niet gehouden aan deze verkeersmaatregel en zijn allen bekeurd.

Motorrijder onderuit door olie

HEIJNINGEN: Op woensdag 20 augustus is op de Postbaan te Heijningen 42-jarige motorrijder uit Scherpennise onderuit gegaan. De olie was op het wegdek gekomen door een lekkende differentieel van een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Willemstad. De bestuurder van de motor bleef ongedeerd maar de motor liep wel schade op. Beide partijen regelden de schade onderling

Bron: Willem van Hooijdonk