Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Donderdag 21 augustus 2003                                     
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Autodiefstal

Van Achter de Carmel verdween tussen gisteravond en vanochtend een blauwe VW Golf, kenteken 15-DT-VS. Een 38-jarige Nijmegenaar deed aangifte.


Aanhoudingen

Een 35-jarige Nijmegenaar werd gistermiddag in het Kronenburgerpark aangehouden. Hij was in het bezit van een bijl.
Een 26-jarige Nijmegenaar werd gisteravond op Plein 1944 aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij even daarvoor op Doddendaal enkele auto's had bekrast. De man die onder invloed was, ontkende de vernielingen. Eén autobezitter heeft aangifte gedaan.
Een getuige zag gistermiddag dat aan het Takenhofplein een fiets gestolen werd. De politie kon even later op de Wijchenseweg twee Nijmegenaren van 20 en 22 jaar aanhouden. Zij werden overgebracht naar het bureau. De 22-jarige bleek niets met de diefstal te maken te hebben, de 20-jarige bekende.
Een 62-jarige Nijmegenaar werd gisteravond in Malvert aangehouden. Hij zou een omstander met een vuurwapen bedreigd hebben. De man bleek inderdaad in het bezit van een vuurwapen. Hij ontkende hiermee iemand bedreigd te hebben.


Woninginbraak

Aan de Cort van der Lindenstraat werd gistermiddag ingebroken. Men forceerde de achterdeur. De 47-jarige aangever mist geld, sieraden en papieren.


Bedrijfsinbraak

Aan de 90e straat Zwanenveld kwam men vannacht binnen door een deur te forceren. De aangever mist geld.


Woningbrand

Vannacht brak brand uit in een woning aan de Rijnstraat. De brandweer kon de brand vrij snel blussen. De politie hield later de 55-jarige bewoonster aan op verdenking van brandstichting. De vrouw bekende de brand gesticht te hebben vanwege persoonlijke problemen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.



District Tweestromenland



Geen bijzonderheden



District De Waarden


Geldermalsen - ongeval
Op de kruising Rijksstraatweg/Hoevenseweg vond vanochtend een ongeval plaats.

Een 55-jarige automobilist uit Zoelmond verleende geen voorrang aan een 56-jarige automobilist uit Culemborg. Een aanrijding was het gevolg. De Culemborger liep een hersenschudding op.


Tiel- politie rondt onderzoek naar inbraken af

Deze week rondt de politie Tiel het onderzoek af naar diverse woninginbraken, inbraken in scholen, inbraken in een kerk en diefstal uit een zorgboerderij. De inbraken werden in de periode van juni tot en met augustus in Tiel gepleegd. De politie hield in dit onderzoek vier verdachten (16, 17, 24 en 33 jaar oud) uit Tiel aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De 19-jarige hoofdverdachte wordt ervan verdacht bij 18 zaken betrokken te zijn. De 19-jarige is in voorlopige hechtenis gesteld. Over een aantal zaken heeft hij inmiddels een bekentenis afgelegd. Naar verwachting wordt het dossier volgende week aan justitie gezonden.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --