21/8 Den Bosch

's-Hertogenbosch 21-8-2003 -

VERNIELING NA ONENIGHEID BUREN, s-Hertogenbosch

De politie heeft woensdagavond een 25-jarige inwoner van Dordrecht en een 29-jarige Bosschenaar aangehouden op De Bossche Pad in s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding van overlast in De Bossche Pad. Ter plaatse bleek dat de twee verdachten zojuist de ruit van een voordeur van een woning van de buren vernield hadden. De mannen waren helemaal doorgedraaid en gooide met bierflesjes naar de bewoner van de woning. Daarop werden zij aangehouden. Vermoedelijk is een al langer onenigheid tussen bewoners de oorzaak van de escalatie.

WINEKLDIEF UIT BEDREIGINGEN, s-Hertogenbosch

Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Hoge Steenweg in s-Hertogenbosch. De man was betrapt door een medewerker van de winkel toen hij zonder te betalen de winkel verliet met een doosje snoep. Hij werd staande gehouden en bedreigde daarbij de medewerker. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEN,s-Hertogenbosch

Een 39-jarige Utrechtenaar werd woensdagmiddag betrapt op het stelen van een zakje chips uit een winkel aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch. Hij kreeg een proces-verbaal.


---

Een 42-jarige Bosschenaar werd woensdagmiddag betrapt op het stelen van een blikje bier uit een winkel aan de Arena in s-Hertogenbosch. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

De politie heeft woensdagnacht een 29-jarige Bosschenaar in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht woensdagavond zijn 53-jarige vader geslagen te hebben. De man, die een gebroken oogkas opliep, deed aangifte. De verdachte is ingesloten.

MAN BEROOFD VAN PORTEMONNEE, s-Hertogenbosch

Een 45-jarige inwoner van Gemonde is dinsdagavond op de Zusters van Orthenpoort beroofd van zijn portemonnee. De man werd door drie mannen aangesproken en tegen gehouden toen hij op de Zusters van Orthenpoort liep. De Gemondenaar voelde zich bedreigd en sloeg één van de drie mannen in het gezicht. Daarop werd hij door de andere twee vastgepakt en onder bedreiging van een mes, dat tegen zijn keel gedrukt werd, namen ze zijn portemonnee af. Daarop renden zij hard weg in de richting van de Zuid-Willemsvaart. De man deed woensdagmiddag aangifte.

VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN. s-Hertogenbosch

De politie heeft woensdagnacht een 32-jarige Bosschenaar aangehouden op de Stationspasserelle in s-Hertogenbosch. De man wordt er van verdacht die nacht een 22-jarige Bosschenaar op de Chr. Huygensweg beroofd te hebben. Op basis van het opgegeven signalement kon de verdachte aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.