Novem


21-08-2003
Budget SAM 2003 gekort

De staatssecretaris van VROM heeft besloten om de Subsidieregeling aanpak milieudrukvermindering 2003 te korten met EUR 1,46 miljoen. In totaal is voor SAM 2003 een bedrag van EUR 4,7 miljoen beschikbaar. Hiervan is inmiddels het grootste deel geclaimd voor projecten.

Het ministerie van VROM heeft hiertoe besloten in verband met een voorgenomen verlaging van en verschuivingen tussen een aantal begrotingsposten. De inzet is voor 2004 wederom een regeling te publiceren, maar daarover kan nu nog geen uitsluitsel worden gegeven.

Wat betekent dit voor uw project?
Als u al een aanvraag heeft ingediend, wordt de subsidie toegekend, indien uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden van de regeling. Als u al een aanvraag heeft ingediend, en deze is ook al toegekend, dan ontvangt u uiteraard gewoon de toegekende subsidie. Als u nog plannen heeft om een aanvraag in te dienen, kunt u dit nog steeds doen. Toekenning is echter wel onzeker geworden.

Heeft u vragen, dan kunt u bellen met de Helpdesk voor gemeenten van Novem, telefoon 030 23 93 533 of u kunt mailen naar gemeenten@novem.nl

Zoeken
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken, u komt dan in de zoekfunctionaliteit van de algemene Novem-site terecht.

---
(_) en (_) of
Zoeken

Terug
Logo Duurzaam Ondernemen
Gerelateerde Items
GAVE 2003: Website Gave volledig vernieuwd
NEO: tender 4 onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten geopend Minisymposium over BAEI en Duurzame energie in Almere Poort Uitspraak Rechtbank in geding NUON (30 juni 2003)
Gerelateerde Items
27 november: Nationale Dubo Dag 2003
07 oktober: Regiobijeenkomst toepassen van bio-energie door gemeenten 11 september: Regiobijeenkomst toepassen van bio-energie door gemeenten
17-22 augustus 2003: 21st IIR International Congress of Refrigeration Gerelateerde Items
Novem Subsites
Duurzame Energie-scan
Bio-energie
Windenergie
Gerelateerde Items
GAVE 2003: Project Biofuel
GAVE 2003: Project ECN
Amsterdam, IJburg, Steigereiland
Alkmaar, Nollen Oost en West
Gerelateerde Items
Subsidieregeling Duurzame Energie 2003
Programma Mobiliteitsmanagement
Projectcategorieën en projectduur
Voorbespreken van uw projectidee
Gerelateerde Items
In bestemmingsplannen worden locaties voor windenergie bestemd die voortvloeien uit het provinciaal beleid of uit de Bestuursovereenkomst Landelijke Ontwikkeling Windenergie (BLOW)
De gemeente voert actief beleid voor inzameling en ter beschikking stellen van biomassa-reststromen voor energieopwekking Plan van aanpak wordt uitgevoerd met als doel dat van het totale energiegebruik 5% is gebaseerd op duurzame energiebronnen Plan van aanpak wordt uitgevoerd met als doel dat van het totale energiegebruik 10% is gebaseerd op duurzame energiebronnen