Politie Zaanstreek-waterland



20-AUG-03
LOC: AMSTERDAM

Verdachte mishandeling aangehouden

Een 18-jarige man uit Purmerend werd door de politie aangehouden als verdachte van een mishandeling. De mishandeling vond plaats in het begin van de nacht van 17 mei op de Koemarkt. Een 40-jarige man uit Purmerend werd toen door drie jongens verschillende malen in zijn gezicht geslagen en gestompt, waar hij diverse verwondingen aan over hield. Twee verdachten werden voor dit feit al reeds eerder aangehouden en verhoord. Deze derde verdachte heeft zich na de mishandeling schuil gehouden en stond inmiddels gesignaleerd. De politie in Amsterdam trof de man aan, heeft hem aangehouden en vervolgens aan de politie van onze regio overgedragen. De verdachte werd in verzekering gesteld en zaal aan de officier van justitie worden voorgeleid.

15:16 20-AUG-03
LOC: ZUIDOOSTBEEMSTER, DIRK DEKKERSTRAAT

Paard met wagen slaat op hol

Een paard met daarachter een zogenaamde concourswagen, sloeg op hol nabij een speelplaats. Het paard is waarschijnlijk van een hobbel geschrokken. Toen het op hol sloeg werden beide berijders van de bok af geslingerd. Een 65-jarige man uit Medemblik raakte daarbij aan zijn hoofd gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De andere berijder, de 59-jarige eigenaar van het paard uit Zuidoostbeemster werd niet gewond. Zonder begeleiding rende het paard verder de Dekkerstraat in waar schade ontstond aan vijf geparkeerde auto's en een tuinhek. Twee auto's werden aan de achterzijde flink beschadigd. De andere auto's liepen kras- en deukschade op. Na de aanrijding met de vijfde auto brak de wagen los van het paard en ging het beest er alleen van door. Hij kon echter spoedig door zijn eigenaar worden achterhaald. Het dier liep een diepe vleeswond op aan één van de benen, maar volgens de behandelende dierenarts zal dit waarschijnlijk geen blijvende gevolgen hebben.

15:34 20-AUG-03
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Vluchtende agressieve winkeldief aangehouden

Een 52-jarige man uit Zaandam kon op aanwijzing van getuigen door de politie worden aangehouden wegens winkeldiefstal. De man was bij een elektronicawinkel naar buiten gelopen met een stofzuiger, die hij niet had afgerekend. Daarop ging het winkelalarm af. Winkelpersoneel ging de man achterna, die daarna een dreigende houding tegen hen aannam. Vervolgens gooide hij de stofzuiger in hun richting en vluchtte weg. Door het winkelpersoneel en diverse andere getuigen werd gezien, dat de man over een schutting van een tuin klom. Toevallig in de omgeving aanwezig zijnde agenten in burger hebben samen met enkele getuigen de omgeving afgezet, waarna de verdachte in een steeg tussen woningen werd aangetroffen. Hij had een balk in zijn handen en bedreigde daarmee een agent in burger. Toen deze zich legitimeerde gaf de man zijn verzet op en kon worden aangehouden. Hij werd ingesloten.

15:50 20-AUG-03
LOC: ZAANDAM, RECHTE TOCHT

Veel gereedschap weg na inbraak timmerbedrijf

Bij een inbraak in een timmerbedrijf werden diverse zaag- en schroefboormachines, een freesmachine, een compressor en 14 gereedschapkisten met inhoud gestolen. De inbraak werd gepleegd tussen maandag- en woensdagmiddag. Men kwam het bedrijf binnen door een roldeur te forceren. Er is ook nog geprobeerd de deur naar een kantoorruimte open te breken, doch dit is niet gelukt. De waarde van de gereedschappen loopt in de duidenden euro's.



17:25 20-AUG-03
LOC: EDAM, BEITELSTRAAT

Grote hennepplantage ontdekt

Bij een inval van de politie in de ochtend van 21 augustus werd een grote zeer professionele hennepplantage in een bedrijfspand aangetroffen. Uit binnengekomen informatie was het sterke vermoeden gerezen van de aanwezigheid van de plantage. Er werden 3270 planten aangetroffen met de daarvoor benodigde apparatuur. Verschillende aanwijzingen duidden er op, dat de plantage vermoedelijk vrij nieuw is en dat er nog niet eerder is geoogst. In opdracht van de officier van justitie werden alle planten en de apparatuur meteen vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de huurder van het pand.

20:38 20-AUG-03
LOC: PURMEREND, KRUISING BEETHOVENSTRAAT EN DE VERZETSLAAN

Motorrijder breekt been na slippartij

Een 23-jarige motorrijder uit Lelystad werd met een dubbele beenbreuk en mogelijk rugletsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht, nadat hij onderuit ging. Nadat een verkeerslicht op groen ging passeerde het slachtoffer een aantal auto's aan de linkerkant. Op de kruising raakte hij daarbij met het achterwiel van zijn motor de verhoogde middenberm en kwam ten val. Hij gleed de berm van de weg in, terwijl zijn motor zo'n 15 m verder tot stilstand kwam. De motor werd zwaar beschadigd.

12:20 21-AUG-03
LOC: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Fietser gewond na aanrijding

Een 74-jarige man uit Krommenie werd met vermoedelijk een bekkenbreuk naar het Lucas ziekenhuis in Amsterdam overgebracht na een aanrijding met een bestelauto. Het slachtoffer week door onbekende oorzaak met zijn fiets naar links uit en kwam daarbij op het midden van de rijbaan terecht. Daarna maakte hij een beweging alsof hij af wilde stappen. Een bestelauto, die achter de fietser reed, remde uit alle macht maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

12:25 21-AUG-03
LOC: ZAANDAM, LEVERKRUIDWEG

Krasse bejaarde voorkomt beroving

Een 81-jarige man uit Zaandam wist een stok uit de handen van een gemaskerde rover te ontfutselen, waarna de dader op de vlucht sloeg. De Zaandammer wilde gisterenavond zijn fiets in de box onder zijn flat plaatsen, toen een door een zakdoek en muts gemaskerde man ineens in de opening van de box achter hem stond. De man bedreigde de bejaarde met een stok en vroeg om geld of zijn portemonnee. Het betrof een slanke man van ongeveer 1.80 m lang. De man sprak accentloos Nederlands.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-210803


16:00-17:45 20-AUG-03
ZAANDAM, DE WEER
Gordelcontrole (1)
Op de Weer in Zaandam werd woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. In drie kwartier tijd werden negen bestuurders aan de kant gezet. Behalve vijf bestuurders die geen gordel droegen, ontvingen drie automobilisten die te hard reden, de snelheden lagen tussen de 63 en 67km per uur, en een snorfietser die belde tijdens het rijden, ook een boete.
09:00-10:00 20-AUG-03
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247
10:15-12:00 20-AUG-03
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
13:00-14:45
MONNIKENDAM, GRAAF WILLEMLAAN
Gordelcontrole (2)
Woensdag werden op verschillende plaatsen in de regio gordelcontroles gehouden. Op de Van IJsendijkstraat in Purmerend, de Graaf Willemlaan in Monnickendam en de Provincialeweg N247 in Oosthuizen hielden vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam toezicht op het dragen van de autogordel. In totaal 38 bestuurders ontvingen een boete van E 40,00. Een buitenlandse automobilist die op de Graaf Willemlaan staande werd gehouden, moest de boete direct betalen. In Oosthuizen werd een bestuurder bekeurd omdat hij een kentekenplaat had die niet aan de eisen voldeed.

21:40 20-AUG-03
OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Drankrijder zonder rijbewijs

Op de Kerkstraat in Oostzaan werd woensdagavond een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van drank was (420 ug/l). De 43-jarige man uit Zaandam bleek ook nog eens zonder rijbewijs te rijden. Vier jaar geleden moest de man zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel gedronken had. Tijdens de alcoholcontrole werden 52 bestuurders gecontroleerd. De controle duurde van 19:00 tot 21:45 uur.

08.00-11:25 20-AUG-03
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

40 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 in Middelie werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km per uur. Van alle bestuurders reed zes procent harder dan de toegestane 80 km per uur.

09:00-10:00 20-AUG-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Lasershield in beslag genomen

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk werd donderdagochtend een lasershield in beslag genomen. De 28-jarige automobilist uit Zaanstad viel door de mand omdat de snelheidsmeting verstoord werd. De bestuurder kreeg een proces-verbaal. De officier van justitie zal de zaak verder in behandeling nemen. Tijdens de controle werden zes hardrijders staande gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 137 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 100 km per uur.

---



---- --