CARGLASS

Ruitgraveren verkleint kans op autodiefstal

Carglass biedt eenvoudige, maar effectieve preventiemethode

Son - Ondanks alle preventieve maatregelen zoals: startonderbrekers, wielklemmen, slotbeugels en alarmsystemen blijven auto's nog steeds in trek bij dieven. Gemiddeld wordt in Nederland iedere twintig minuten een auto gestolen. Daarnaast worden autodieven brutaler. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat autosleutels uit huis gestolen worden. In dat geval blijken alle eerder genoemde preventieve maatregelen minder effectief.

Een auto waarbij het kenteken en de landcode (NL) in alle ruiten staat gegraveerd is een stuk minder aantrekkelijk voor dieven. Bij diefstal moeten dan alle ruiten worden vervangen, voordat de auto doorverkocht kan worden. Een complete set ruiten vervangen kost enkele duizenden Euro's en veel moeite. Want tegenwoordig vraagt het vervangen van autoruiten om specialistisch vakmanschap, het is niet meer een kwestie van een ruit in en uit de rubbers drukken.

Ruitgravering is een eenvoudige, zeer goedkope en effectieve preventiemethode. Niet alleen voor nieuwe auto's, maar zeker ook voor de wat oudere auto's. Deze zijn over het algemeen niet verzekerd tegen diefstal en een stuk minder goed beveiligd.

Onderzoek politie
Uit recente politiegegevens over autodiefstalpreventie blijkt ook dat met name graveren een effectief middel is. Voor meer informatie over beveiligingsmaatregelen tegen autodiefstal kijk op www.politie.nl.

Actie Carglass
Van 1 september tot 15 oktober a.s. heeft Carglass een nationale graveeractie. In deze periode kan iedereen, in alle Service Centers van Carglass, gratis het kenteken in de autoruiten laten graveren. Een afspraak maken hiervoor is niet nodig en het graveren duurt maar een paar minuten. Voor het dichtstbijzijnde Service Center, bel: 0800 - 04
06.


---