Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-08-2003
Persberichten donderdagmiddag 21 augustus 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127

Roel Hallink heeft vanaf 16.30 perspiket

Dodelijk ongeval
COEVORDEN Donderdagmorgen tegen 11.00 uur is een 86-jarige man uit Coevorden bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Hij stak met zijn invalidenvoertuig vanaf de Parallelweg de Krimweg over. Daarbij botste de man tegen de linkervoorzijde van een vrachtauto, die vanuit de richting N34 Coevorden binnenreed. De bestuurder, een 32-jarige man uit Stadskanaal, kon niet meer remmen. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Hennepkwekerijen ontmanteld
EMMEN Donderdagmorgen zijn bij invallen in twee bedrijfspanden aan de Phileas Foggstraat en de Kapitein Nemostraat twee hennepkwekerijen aangetroffen. Bij de politie was hierover informatie binnengekomen. In het pand aan de Kapitein Nemostraat werd een professionele kwekerij aangetroffen met ongeveer 1000 planten, waar kort tevoren geoogst was. In het pand aan de Phileas Foggstraat werd een growshop aangetroffen, met daarachter een professionele kwekerij met 1200 nog niet geoogste planten. In dit pand is een 33-jarige man uit Emmen aangehouden. De beide kwekerijen, die waarschijnlijk verband met elkaar houden, zijn ontmanteld en alles is afgevoerd. Hetzelfde geldt voor de growshop. De inventaris hiervan, allerlei materialen die gebruikt worden voor het opstarten van een kwekerij, is in beslag genomen en afgevoerd. Ook een aangetroffen personenauto is in beslag genomen. De aangehouden verdachte zit nog vast.

Fietsendieven aangehouden
ASSEN Donderdagmorgen zijn bij een leegstaande school aan de Stroom twee mannen aangehouden die zich daar volgens getuigen verdacht gedroegen. Ter plekke gekomen troffen agenten de twee mannen, een 42-jarige uit Assen en een 17-jarige zonder vast woonadres, die daar koper uit de school hadden gehaald. Ook bleken ze twee fietsen bij zich te hebben die gestolen waren. Dat betreft een bruine Nevada herenfiets, type Superklasse, en een bruine Sparta herenfiets. Beide fietsen zijn gestolen in de omgeving Nobellaan of Troelstralaan. De politie wil graag in contact komen met de eigenaren van deze fietsen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Assen Centrum-Zuid, telefoon 0900 8844.

Diefstal uit bedrijf
COEVORDEN Bij een bedrijf aan de Holwert is tussen woensdagmiddag 16.45 uur en donderdagmorgen 7.00 uur ingebroken. De daders zijn binnengekomen door een schuifdeur open te wrikken. Uit het bedrijf zijn diverse gereedschappen (o.a. slijpmachine) ontvreemd. De eigenaar, een 33-jarige man uit Nieuw Amsterdam deed aangifte.

Inbraak in caravan
RODEN - Een 75-jarige man uit Farmsum deed aangifte van diefstal uit een receptiecaravan op een campingterrein aan de Norgerweg. De dader heeft tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagmorgen 8.15 uur ingebroken. Uit de caravan is een geldkistje meegenomen (geldbedrag onbekend).

Inbraak gemeentehuis
ASSEN Een 45-jarige man deed namens de gemeente aangifte van diefstal. Tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagmorgen 8.00 uur hebben onbekenden een computer en beeldscherm ontvreemd uit het gemeentehuis aan de Noordersingel. Door een ruit in te gooien is men binnengekomen.