Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/8)

Oosterthout, donderdag 21 augustus

Gestolen auto gevonden
KAATSHEUVEL: Woensdagmiddag 20 augustus trof de politie, na een melding, op de hoek van de Jan van Eijkstraat en de Gerard Davidstraat een witte Opel Kadett aan. Het bleek om een auto te gaan die begin augustus gestolen is in de regio s Hertogenbosch.

Inbraak auto
MEEUWEN: Uit een auto die woensdagavond 20 augustus rond 23.00 uur werd geparkeerd aan de Dorpsstraat te Meeuwen is vannacht een autoradio en een fotocamera weggenomen. De inbreker verschafte zich de toegang tot de auto door het linkerportierraam te forceren met een schroevendraaier.

Aantreffen gestolen auto
RAAMDONK: Op woensdag 20 augustus werd door de politie in de Schepenenstraat in Raamsdonk een witte Opel Kadett personenauto aangetroffen. Omwonenden hadden geklaagd dat de auto voor een oprit geparkeerd stond. Bij controle bleek de auto in België te zijn gestolen. De politie stelde de auto veilig en stelde de rechtmatige eigenaar in kennis.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
GEERTRUIDENBERG: Op donderdag 21 augustus omstreeks 11.25 uur is door de politie een hennepkwekerij ontmanteld aan het Dulderpark in Geertruidenberg. Op de zolder de zolder werden 94 hennepplantjes aangetroffen. De 32-jarige bewoner is door de politie aangehouden en gehoord. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt om voor de terechtzitting. De plantjes zijn bemonsterd en daarna vernietigd. De politie kwam deze kwekerij op het spoor omdat er klachten waren binnengekomen bij de woningstichting.

Politie pakt woninginbrekers vroegtijdig op
RAAMSDONKSVEER: Op donderdag 21 augustus omstreeks 01.15 uur arresteerde de politie in de Simon Vestdijkstraat in Raamsdonksveer een 26-jarige man uit Vlaardingen en een 20-jarige man uit Antwerpen. De politie kon het duo inrekenen na een tip van een oplettende getuige, die het tweetal verdacht in de buurt zag rondscharrelen. De mannen waren vermoedelijk op inbrekerspad. Ze waren in het bezit waren van een rugzak met inbrekerswerktuigen, waaronder een zaklamp, handschoenen, hengelwerktuigen en een boor. De mannen zijn ingesloten en de politie stelde een onderzoek in. Uit een uitgebreid buurtonderzoek bleek dat er (nog) niet was ingebroken. De mannen waren overigens gezien bij een woning waar een dure auto op de oprit stond. Vermoedelijk hadden ze het op de auto voorzien. De technische recherche onderzoekt momenteel het inbeslaggenomen gereedschap en de kleding van de verdachten. De mannen zijn van buitenlandse afkomst. Hun echte identiteit kon nog niet worden vastgesteld omdat ze vervalste persoonsdocumenten bij zich hadden. Na het onderzoek worden de twee verdachten overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Brandstichting
WAALWIJK: Op 21 augustus omstreeks 05.42 uur werd melding gedaan van brandstichting aan de van Houtenstraat. Het bleek dat er een houten zitbank en een gedeelte van een boom op het plantsoen in brand stonden. De politie is op zoek naar de daders van deze brandstichting.

Bron: Jeroen Steenmeijer