Gemeente Woerden

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend:

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Woerden hebben besloten de Rijnstraat op zaterdag 23 augustus 2003 tussen 9.00 en 14.00 uur af te sluiten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers. Dit in verband met de officiële opening van de streekmarkt.
Door het plaatsen van afzettingshekken en borden C01 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 wordt de afsluiting gerealiseerd.

Het besluit ligt vanaf 22 augustus tot en met 2 oktober a.s. ter inzage in de koepel van het stadhuis.

Voor indienen bezwaarschrift: zie kader.

Nieuwe bouwplannen

Alle ontvangen bouwplannen waarvoor een bouwvergunning nodig is moeten ter informatie worden gepubliceerd (artikel 41 van de Woningwet):

Bouwplannen
Harmelen

* Burg. Timmermanslaan 23 gedeeltelijk veranderen achtergevel, realiseren dakterras op aanbouw;

* Mauritshof 80 plaatsen dakkapel voorgeveldakvlak woning;
* Leidsestraatweg 45 vernieuwen/vergroten aanbouw;
* Beatrixlaan 27 plaatsen dakkapel voorgeveldakvlak woning, wijzigen voorgevel.

Woerden

* Nieuwendijk 37 veranderen/vergroten berging.

Sloopaanvragen
Harmelen

* Heldamweg 1 sloop verwerkingsruimte.

Woerden

* Baanstraat 26 slopen woonhuis, berging en tuinkas.

Afgehandelde bouwplannen

Bouwvergunningen
Harmelen

* Energieweg 9 oprichten bedrijf; verleend;
* Hugo de Vriesweg 8 realiseren tijdelijke woonruimte in bestaand bedrijfsgebouw; verleend.

Kamerik

* Mijzijde 20 oprichten garage/berging; verleend.

Woerden

* Lindenlaan 102 plaatsen dakopbouw; verleend;
* Jaap Bijzerweg 18 uitbreiden bijgebouw; verleend;
* Gedempte Binnengracht/Oranjestraat oprichten 3 bergingen/garages t.b.v. nog te realiseren woon/werkwoningen; verleend.

Zegveld

* Rondweg 15 geheel vernieuwen agrarische bedrijfswoning, kaasmakerij en agrarisch bedrijfsgebouw; verleend.

Voor indienen bezwaarschrift: klik hier.

Vrijstellingsprocedures bouwen/gebruik
Vanaf 25 augustus tot en met 22 september 2003 ligt het verzoek om medewerking van de hierna vermelde aanvrager bij de Afdeling Bouwzaken ter inzage:

1. A.W.M. Scheffelaar, voor het uitbreiden van de woning en het oprichten van een garage, Dorpsstraat 223 in Harmelen.

Het voornemen bestaat om aan bovengenoemd bouwplan medewerking te verlenen met toepassing van:

1 - Wet op de Ruimtelijke Ordening, art. 19 lid 3

Voor indienen zienswijze: zie kader.

Verleende kapvergunning
De volgende kapvergunning is verleend voor:
12 esdoorns en 2 berken langs de toekomstige busroute Stationsplein zuid Middelland Snel en Polanen in Woerden.

De kapvergunning wordt pas van kracht wanneer:
a. de bezwaar- of beroepstermijn voor derden is verstreken zonder dat bezwaar of beroep is ingediend;
b. beslist is op een verzoek om een voorlopige voorziening; c. beslist is op het beroep van derden en geen verzoek tot voorlopige voorziening is gedaan.

De vergunning ligt samen met de aanvraag en situatieschets vanaf 22 augustus tot en met 3 oktober 2003 ter inzage in de koepel van het stadhuis. Voor indienen bezwaarschrift: zie kader.

Aanvragen evenementen & activiteiten

Aanvragen zijn ontvangen voor de volgende evenementen/activiteiten:
* Mevrouw M.A.Twigt-v.d.Kaaden - het organiseren van een feestje op de Schokker op vrijdag 5 september 2003 van 19.00 uur tot 0.30 uur;

* Stichting ACW het organiseren van een rundveetentoonstelling op woensdag 22 oktober 2003 in een tent op de Nieuwe Markt;
* Sportfondsen Woerden- het organiseren van een Dance evenement in recreatiecentrum H2O aan de Groenendaal te Harmelen op zaterdag 18 oktober 2003 van 22.00 uur tot 04.00 uur;

* Corris Fundraising het innemen van een standplaats voor de Stichting Vier Voeters in de Voorstraat op vrijdag 10 oktober, zaterdag 1 november en zaterdag 15 november 2003;
* Jong Nederland het organiseren van de jaarlijkse statiegeld-flessenactie op dinsdag 14 en woensdag 15 oktober 2003 in Harmelen.

* De heer De Lange het organiseren van een vergadering en een muziekavond voor ver. Akoön op zaterdag 29 mei 2003 in de Snellerpoort van 10.00 uur tot 02.00 uur;

De aanvragen liggen van 21 augustus 2003 tot en met 18 september 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuursondersteuning op het stadhuis.

Verleende vergunningen/vrijstellingen evenementen & activiteiten
* Ned.Stichting voor het Gehandicapten Kind het organiseren van een collecte voor het gehandicapten kind in de periode van 10 november t/m 15 november 2003 in de gemeente Woerden (verzonden 27 juni 2003);

* Mevrouw W. Hoogland het organiseren van een barbecue op zaterdag 30 augustus 2003 op het grasveld tussen Oranjepark en Nassaupark in van 18.00 uur tot 01.00 uur (verrzonden 15 augustus 2003);
* Stichting Galerie Paradijs het organiseren van een tentoonstelling op zondag 31 augustus 2003 in Galerie Paradijs aan de Havenstraat 50a te Woerden. Aanvang 15.00 uur (verzonden 15 augustus 2003);
* Mevrouw Hage Cleton het organiseren van een straatbarbecue op zaterdag 30 augustus 2003 op de Beel-lanen in Woerden van 18.00 uur tot 24.00 uur. De straat wordt in deze tijd afgesloten (verzonden 15 augustus 2003);

* De heer R.F. Nonhof het organiseren van een straatbarbecue op zaterdag 23 augustus 2003 op de Annie M.G. Schmidtweg tussen de huisnummers 1 en 14 te Woerden van 16.00 uur tot 23.00 uur (verzonden 15 augustus 2003);

* De heer J.N.P. Vervoort het organiseren van de jaarlijkse barbecue op zaterdag 23 augustus 2003 op de Barkas van 13.00 uur tot 01.00 uur. Hiervoor wordt de straat afgesloten (verzonden 15 augustus 2003).

Voor indienen bezwaarschrift: zie kader

Aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet
* PJGU Zuid-West Utrecht ontheffing van het verbod op het verstrekken van alcoholhoudende dranken op zaterdag 6 september 2003 van 21.00 uur tot 02.00 uur tijdens het tentfeest aan de Groenendaal in Harmelen.

* Café t Scheepje ontheffing van het verbod op het verstrekken van alcoholhoudende dranken op zaterdag 6 september 2003 van 10.00 uur tot 18.00 uur tijdens de jaarlijkse Septembermarkt in Harmelen.
* t Wapen van Harmelen ontheffing van het verbod op het verstrekken van alcoholhoudende dranken op zaterdag 6 september 2003 van 10.00 uur tot 17.00 uur tijdens de jaarlijkse Septembermarkt in Harmelen.

Voor indienen zienswijze: zie kader.

Zienswijze, bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Zienswijze indienen
Gedurende de termijn dat u het plan kunt inzien, kunt u een zienswijze (uw mening of opmerkingen over het plan) naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 45, 3440 AA Woerden. In de zienswijze moet het volgende staan: omschrijving van het plan waar u uw zienswijze op geeft, uw naam en adres, datum, handtekening en motivering. U kunt uw zienswijze ook mondeling aan de balie van de betreffende afdeling of telefonisch bij de betreffende afdeling bekendmaken.

Bezwaar indienen
De aanvang van de termijn voor het indienen van bezwaar is afhankelijk van het soort besluit.
Vergunningen, zoals bouwvergunningen
De termijn voor het indienen van bezwaar gaat in op de dag na verzending van de vergunning/toestemming aan de vergunninghouder. De verzenddatum staat vermeld achter de publicatie van de verleende vergunning op deze infopagina of is op te vragen bij de betreffende afdeling. Binnen zes weken kunt u schriftelijk een bezwaarschrift indienen.
Besluiten, zoals voorbereidingsbesluiten en verkeersbesluiten Deze besluiten worden door middel van publicatie bekendgemaakt. De termijn voor het indienen van bezwaar gaat in op de dag na publicatie. Binnen zes weken na de dag van publicatie kunt u schriftelijk een bezwaarschrift indienen.

Bezwaar indienen gaat als volgt: stuur uw bezwaren, met - zo mogelijk
- een kopie van het besluit waar het over gaat, en in ieder geval voorzien van uw naam en adres, datum, handtekening en de motivering van uw bezwaren naar het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 45, 3440 AA Woerden.

Voorlopige voorziening
De inwerkingtreding van een vergunning/toestemming/besluit wordt niet geschorst als u een bezwaarschrift indient. Wanneer u de uitvoering daarvan op korte termijn wilt tegenhouden, dan kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Stuurt u hierbij een kopie van uw bezwaarschrift mee.

Bouwzaken
Aan de balie van de afdeling Bouwzaken kunt u de bouw-/sloopvergunningen/-toestemmingen en -aanvragen inkijken. Maandag: 8.30 19.30 uur, dinsdag t/m donderdag: 8.30 12.30 uur, vrijdag tijdelijk gesloten. Telefoon 428 333.

Bestuursondersteuning
Vergunning aanvragen voor evenementen en activiteiten Een vergunning aanvragen voor evenementen en activiteiten doet u schriftelijk, uiterlijk acht weken voor de activiteit bij de afdeling Bestuursondersteuning, Postbus 45, 3440 AA Woerden. Deze termijn is nodig om de belangen zorgvuldig af te wegen en de aanvraag te kunnen publiceren in deze krant. Telefoon 428 822.
Inzien van aanvragen/vergunningen voor evenementen en activiteiten en ontheffingen art. 35 drank- en horecawet
De aanvragen en verleende vergunningen/ontheffingen kunt u inzien bij de afdeling Bestuursondersteuning tijdens openingstijden (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur).