Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 21 augustus 2003

Nachtelijke golf van inbraken

DINTELOORD: In de nacht van woensdag op donderdag is er in het centrum van Dinteloord bij twee bedrijven ingebroken en bij drie andere bedrijven is geprobeerd in te breken. Bij de twee inbraken ging het om een cafetaria aan de Oostvoorstraat en een boekhandel aan het Raadhuisplein. Hier werd een klein bedrag aan geld buitgemaakt. Bij de drie pogingen tot inbraak gaat het om een makelaarskantoor en een schoenenzaak aan de Oostvoorstraat en een dameskledingzaak aan de Westvoorstraat.
STEENBERGEN: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een cafetaria aan de Kaaistraat. Nog niet bekend is wat hier is weggenomen.
De politie gaat ervan uit dat het omdezelfde dader(s) gaat. In alle gevallen is geprobeerd via het forceren van het voordeurslot in te breken. De politie verzoekt getuigen zich te melden op 0900-8844.

Snelheidscontrole Kruisland

STEENBERGEN: Woensdagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Engelseweg en de Roosendaalseweg te Kruisland met behulp van de Lasergun. Op beide locaties is de maximumsnelheid vastgesteld op 60 kilometer per uur. De controle duurde twee uren. Zes automobilisten waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: Woesdagmiddag of -avond is ingebroken in een woning aan de Jan Derckstraat. Een openslaand raam aan de achterzijde van de woning is kapot geslagen. De gehele woning is doorzocht. Verschillende goederen zoals een televisie, DVD-speler, stereo-installatie en sierraden zijn weggenomen.

Mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van woensdag op donderdag is een 39-jarige man mishandeld in een horecaonderneming op de Grote Markt. De man in kwestie zag een leuke jonge dame en wilde hiermee een praatje maken. Dit viel niet in goede aarde bij haar vriend. Een paar klappen in zijn gezicht was het gevolg. De benadeelde heeft aangifte gedaan.

Diefstal uit auto

OSSENDRECHT: Een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn personenauto. De auto stond in de nacht van woensdag op donderdag geparkeerd aan de Peeberg. Uit het voertuig is het frontje van het video navigatiesysteem ontvreemd. De dader kwam het voertuig binnen door het inslaan van de achterruit.

Belgen met softdrugs

OSSENDRECHT: Donderdagmiddag zijn op de Rijksweg A4 twee 19-jarige Belgische mannen uit Antwerpen aangehouden. Zij hadden ruim 110 gram softdrugs in hun bezit. De boete van 680,- konden zij niet direct voldoen daarom is hun auto ingenomen.

Inbraak in manege

HOOGERHEIDE: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een paardenstal aan de Oude Stee. Bij de inbraak zijn 5 rijzadels met toebehoren en elektrisch gereedschap meegenomen. De totale schade wordt op ruim 10.000 geschat.

Zelfgebouwde bromfiets van de weg

SINT WILLEBRORD: Op de Poppestraat is een 15-jarige jongeman uit Etten-Leur staande gehouden door de politie omdat hij op een zelfgebouwde bromfiets reed. Bij nader onderzoek bleek dat de bromfiets was opgebouwd uit een Zundapp-frame en een Puch-motorblok. Ook was de bromfiets niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Verder voldeed de bromfiets niet aan de wettelijke eisen zoals goede remmen, een gele plaat en reflectoren. Van de bromfiets is afstand gedaan.

Inbraak vier busjes

ROOSENDAAL: Woensdag is aangifte gedaan van inbraak in vier busjes die gepakeerd stonden op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Kromzaad. Deze inbraak vond afgelopen weekend plaats. Vermoedelijk is men over het hek geklommen. Van de busjes zijn de ruiten vernield of uitgelicht. Ook is een groot aantal gereedschap en bouwmaterialen weggenomen.

Diverse autoinbraken

ROOSENDAAL: Er is woensdag drie keer aangifte gedaan van autoinbraken die plaatsvonden in de nacht van dinsdag op woensdag. Vanuit een auto, die geparkeerd stond aan de Boulevard, zijn twee c.d.s weggenomen. Via het breken van een ruitje is de dader in de auto gekomen.
Vier cds en een dicteerapparatuur zijn weggenomen uit een auto die geparkeerd stond aan de Gastelseweg. De dader blijkt een roker te zijn want de aangever vermist namelijk een aantal sigaretten. Verder stond de asbak open en zit er een schroeivlek op de stoel. Om de toegang tot deze auto te verschaffen heeft men het gehele slot verwijderd. Dezelfde nacht werd er op de Marconistraat ook een auto opengebroken. De eigenaar mist een autoradio-mini-disc-speler, kleding, een fotocamera en 10 tot 12 minidisks.

Bron: Karen de Groot