PERSBERICHT
21/08/2003

Oerlemans Foods presenteert gekruide spinazie voor op de pasta Spaghazie!® brengt innovatie in het diepvriesschap

Vol trots presenteert Oerlemans Foods zijn nieuwe vriesvers product Spaghazie!®, gekruide spinazie voor op de pasta. Het is een combinatie van verse bladspinazie van het land met een zeer smakelijk Italiaans tintje. Spaghazie is er in drie verrassende smaken: Primavera (lentezacht met zure room en ui), Parmarossa (echt Italiaans met gedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas) en Masala (pittig gekruid met kerrie en knoflook). De consumentenadviesprijs is EUR 1,69.

Met de introductie van Spaghazie!® verwacht Oerlemans een duidelijke ommekeer in het diepvriesschap. Spaghazie!® is speciaal ontwikkeld om een smakelijke variatie te bieden op de standaard spinazieproducten in het vriesvak. Het combineert het beste van spinazie, al jaren op nummer één op de vriesverslijst van Nederland, en tongstrelende Italiaanse ingrediënten en kruiden die de pasta net even iets meer geven.

Met een afzet van 15 miljoen kilogram per jaar is spinazie de absolute topper binnen de vriesversmarkt. Het segment mag een groot volume hebben, maar de toegevoegde waarde is laag. In de ogen van Oerlemans Foods heeft de markt dan ook behoefte aan een nieuwe impuls die de kwaliteit van spinazie respecteert, maar direct ook een volledig nieuw product introduceert. En dan niet de zoveelste kopie, maar deze keer echt iets nieuws.

Pasta steeds populairder
De combinatie van spinazie met pasta is niet zo vreemd. De traditionele maaltijd van aardappelen, groente, vlees neemt af ten gunste van onder andere de pastamaaltijd. Het deegwarenproduct heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit bij de consument gewonnen. Dat daarin kansen voor Spaghazie!® lagen, is Oerlemans tijdens de ontwikkelingsfase wel gebleken. Consumentenonderzoek wees uit dat 80 procent van de ondervraagden de combinatie spinazie en pasta lekker vindt, 60 procent vindt Spaghazie!® lekker tot zeer lekker. Daarbij komt dat de dynamische consument makkelijk en snel een smakelijk diner op tafel wil kunnen zetten. Spaghazie!® is klant en klaar op smaak gebracht en binnen vijf minuten klaar. Voor de liefhebbers zijn op de site van Oerlemans Foods (www.oerlemans-foods.nl) diverse heerlijke recepten met Spaghazie!® te vinden. Ook de site www.oerrrlekker.nl biedt meer informatie.

Omzetimpuls in retailkanaal
Oerlemans Foods is ervan overtuigd dat Spaghazie!® het retailkanaal zeker een nieuwe omzetimpuls in een stabiel segment geeft. Het nieuwe product biedt toegevoegde waarde in een bulksegment, een goede marge, een hogere kassa-aanslag en een uitstekende Direct Product Profibility. Er worden uiteraard diverse instore activiteiten ontwikkeld om Spaghazie!® op de winkelvloer promotioneel te ondersteunen.

Over Oerlemans Foods
Oerlemans Foods is al 25 jaar vanuit Noord-Limburg actief als teler, producent en leverancier van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. Het concern levert met 425 medewerkers in Nederland, Engeland, Spanje, Polen en Hongarije een totaalassortiment van ruim duizend producten en variëteiten. Afzetmarkt is de foodservice, de retail en de industriële markt in ruim 50 landen, in Europa maar ook ver daar buiten. Binnen het EKO-segment is Oerlemans Foods marktleider in Europa.


-- EINDE PERSBERICHT --