Microsoft


Hoofdonderdelen Microsoft Office System gereed voor productie

Microsoft Office System geeft bedrijven een krachtige mogelijkheid om informatie beter te benutten voor het realiseren van de zakelijke doelstellingen

Schiphol-Rijk, 21 augustus 2003 Microsoft heeft de kernprogramma's van het nieuwe Microsoft Office System vrijgegeven voor productie: een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling en voltooiing van deze krachtige reeks productiviteitsoplossingen voor iedereen, vooral binnen bedrijven, die te maken hebben met het creëren, benutten, verrijken, toevoegen en delen van informatie. De nieuwe Office System-oplossingen zullen naar verwachting vanaf 21 oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Microsoft Office System bestaat uit een reeks
productiviteitstoepassingen, servers en diensten. Hiertoe behoren de verschillende, bedrijfsbehoefte specifiek gerichte edities van Microsoft Office 2003 alsook de 2003-versies van individuele Microsoft Office-toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Visio, FrontPage en Publisher.

Door diepgaande integratiemogelijkheden met andere producten binnen Office System, waaronder Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Meeting en geheel nieuw - Microsoft Office InfoPath 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003 en Microsoft Office OneNote 2003 zijn de mogelijkheden van de kernproducten zodanig uitgebouwd dat bedrijven en overheidsinstellingen efficiënte, specifiek op hun zakelijke behoefte afgestemde oplossingen kunnen realiseren. De ontwikkeling van het Microsoft Office System is het resultaat van het omvangrijkste ontwikkel- en bètaprogramma in de geschiedenis van Microsoft. Ruim 600.000 bètatesters, ongeveer drie maal zoveel als in voorgaande bètatestprogramma's, hebben Microsoft het afgelopen jaar feedback gegeven over hun ervaringen met Office System.

Microsoft Office System biedt meer waarde

Het Microsoft Office System is een belangrijke stap in de ontwikkeling van stand-alone desktopapplicaties tot een uitgebreide en geïntegreerde reeks hulpmiddelen die mensen, informatie en bedrijfsprocessen gemakkelijk met elkaar verbinden, om de productiviteit van de totale organisatie te verbeteren. Door de ingebouwde ondersteuning van standaarden zoals XML (eXtensible Markup Language) krijgen zowel individuele gebruikers als hele bedrijven betere gereedschappen om beter hun doelstellingen te behalen.

Het Microsoft Office System vormt de basis voor intelligente clients (werkplek PC's, laptops en mobiele apparatuur zoals pda's) waarvan medewerkers van bedrijven van multinational tot eenmanszaak en overheidsinstellingen de bekende gebruikersinterfaces van Microsoft kunnen benutten als front-end voor complexe back-end bedrijfstoepassingen. Dankzij de ondersteuning voor XML en andere bekende standaarden kunnen bedrijven een naadloze communicatie realiseren tussen verschillende Microsoft Office-programma's en toepassingen, en daarop voortbouwende (bijvoorbeeld branche specifieke) oplossingen van derden. Ook kunnen bedrijven real-time data en webservices integreren.

Nieuwe kansen voor partners

Microsoft-partners, zoals solution providers, resellers en system integrators, kunnen op basis van de nieuwe applicatieinterfaces en de XML-ondersteuning in het Microsoft Office System krachtige nieuwe oplossingen bouwen die precies voorzien in de behoeften van klanten. Nieuwe kansen liggen er ook in het ontwikkelen van oplossingen die gemakkelijk en transparant communiceren met bedrijfseigen systemen van klanten.

Prijs en beschikbaarheid

De prijsstelling voor de verschillende edities van Microsoft Office 2003 is ongewijzigd ten opzichte van die van Office XP. De verwachte gemiddelde verkoopprijzen zijn: Microsoft Office Student and Teacher Edition 2003: $149, Microsoft Office Standard Edition 2003: $399, Microsoft Office Professional Edition 2003: $499. Ook de prijzen voor de losse onderdelen zijn ongewijzigd: $299 voor Microsoft Office Word 2003, Microsoft Office Excel 2003, Microsoft Office Access 2003 en Microsoft Office PowerPoint 2003. De prijs van Microsoft Office Outlook 2003 bedraagt $109. De geschatte gemiddelde verkoopprijs voor InfoPath 2003 en OneNote 2003 is $199.

Een compleet overzicht van de verwachte verkoopprijzen van alle client- en serverproducten die deel uitmaken van het Microsoft Office System is te vinden op: www.microsoft.com/office/preview/pricing/.

Bedrijven die volumelicenties willen afsluiten kunnen Microsoft Office System producten per 1 september 2003 aanschaffen. Een aantal computerfabrikanten zal vanaf eind september de eerste systemen leveren met vooraf geïnstalleerde Microsoft Office 2003-edities. De producten zullen wereldwijd breed beschikbaar zijn vanaf 21 oktober 2003.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.