Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


V&W reageert niet inhoudelijk op ROVER-oproep tot aanpak grote treinstoringen

Staatssecretaris Schultz van Haegen heeft gereageerd op de dringende oproep van ROVER, op 3 maart van dit jaar, aan de toenmalige minister De Boer om de grote storingen in de spoorweginfrastructuur beter aan te pakken.

Volgens ROVER moeten de oorzaken van deze storingen niet alleen worden gezocht in de onderhoudsachterstand van de infrastructuur, omdat het dikwijls juist nieuwe technologie betreft. ROVER vermoedt dat veel storingen op het conto komen van tekortkomingen in ontwerp en uitvoering. In de brief aan de minister heeft ROVER aangedrongen op onafhankelijk onderzoek en een verbeterplan.

In haar antwoord van 18 augustus gaat staatssecretaris Schultz hier niet op in. Zij verwijst naar het LOCOV, waarin de consumentenorganisaties overleggen met NS en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit overleg heeft ROVER echter tot dusver niet tot de conclusie gebracht dat de problemen voldoende worden aangepakt.

Een plan voor het beheer en onderhoud van de spoorweginfrastructuur is niet eerder te verwachten dan Prinsjesdag. Het is op dit moment ook voor ROVER nog een open vraag of de belangrijkste storingsoorzaken in dat plan voldoende zullen worden onderkend en bestreden.

Zie ook:

de oproep van ROVER aan de minister van 3 maart 2003.

de reactie van staatssecretaris Schultz van Haegen van 18 augustus 2003.

Laatst gewijzigd: 21 augustus 2003