Ingezonden persbericht

Betrokkenheid bij het veldrijden groeit.

Eindhoven, augustus 2003 - Veldrijden is een volkssport. Veldrijden is voor iedereen en ván iedereen. De informatie op internet zou dus ook voor en ván iedereen moeten zijn. Een nieuwe Nederlandse site komt tegemoet aan deze behoefte.

In geen enkele andere sport staat het publiek zo dicht bij de sporter. In geen enkele andere sport is de toeschouwer zo betrokken bij de sport als bij veldrijden.


Dat zijn de belangrijkste achterliggende gedachten bij het opstarten van www.veldrijdenpagina.nl.


Op internet zijn zeer veel websites te vinden over veldrijden, maar geen enkele site is echt gemaakt door het publiek, geen enkele site is van het volk. De echte fans die gewoon met hun laarzen in de modder staan te genieten en geen zin hebben in HTML, Javascipts, MySQL en al dat gedoe meer.....


Veldrijdenpagina.nl springt hierop in. Het is de bedoeling dat de site volledig invulling gaat krijgen door de leden. De leden kunnen zelf nieuwtjes plaatsen en uitslagen publiceren. Iedereen kan lid worden. Dus ook de veldrijders zelf kunnen nieuws plaatsen. Het publiceren is heel eenvoudig, zonder gedoe, iedereen kan het! Iedereen kan de geplaatste informatie bekijken. Zonder lid te worden is dus alle informatie voor iedereen gratis toegankelijk.



Internet in België en Nederland:

Internet begint steeds meer haar intrede te doen in traditioneel ingestelde sporten als veldrijden. Vorig jaar sprongen de websites die nieuws brachten over veldrijden in België als paddestoelen uit de grond. Omdat het veldrijden in België meer leeft dan in Nederland, bleven de Nederlandse webmasters enigszins achterop. Vanaf heden is er dus een Nederlands alternatief. De site is gemaakt als ondersteuning van het welbekende veldrijden.pagina.nl.


Veldrijdenpagina.nl is dus eigenlijk de grotere broer van de bekendere startpaginadochter. De site is volledig in het Nederlands en gericht op voornamelijk de Nederlandse en Belgische veldritliefhebbers.



Registratie:

Om iets te publiceren op veldrijdenpagina.nl is het nodig om eerst te registreren. Dit is heel eenvoudig en uiteraard gratis. Na registratie kan men direct aan de slag. Het publiceren van nieuwtjes en uitslagen is nu al mogelijk, indien de site een succes wordt zal ook het plaatsen van bijvoorbeeld deelnemerslijsten tot de mogelijkheden gaan behoren.


Ook de lay-out (het uiterlijk) van de site zal nog sterk gaan veranderen gedurende de eerste periode.