3e persbericht van donderdag 21 augustus 2003

Eindhoven 21-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Acht bekeuringen voor rijden door rood

Op de kruising Hurksestraat Noord Brabantlaan is donderdag tussen 15.45 en 16.05 uur een roodlichtcontrole gehouden. In 20 minuten reden maar liefst 8 verkeersdeelnemers door rood.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

In zijn woning in Stratum is donderdagavond rond 18.50 uur een 28-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond zijn 28-jarige vrouw in hun woning met de dood hebben bedreigd. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte met gestolen auto aangehouden

Op de Vonderweg is donderdagmiddag rond 16.40 uur een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man rijden in een auto die als gestolen gesignaleerd staat. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Bedreiging ex-vrouw

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is donderdagochtend rond 11.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van zijn 37-jarige Eindhovense ex-vrouw. Woensdagavond werd in zijn woning in Woensel Zuid een 28-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de bedreigingen. De vrouw werd afgelopen woensdagmiddag op de Stellenboschstraat bedreigd met de dood door haar ex-man. Deze zou toen in zijn auto, samen met de 28-jarige verdachte, hard in de richting van de vrouw zijn gereden en vervolgens diverse bedreigingen hebben geuit. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Nuenen: Onder invloed

Op de Berg is donderdagavond rond 19.55 uur een 56-jarige automobilist uit Nuenen betrapt met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 2,00 gemeten. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Geenhovensedreef zijn donderdag tussen 16.50 en 18.40 uur 1.077 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 225 bestuurders reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier maar liefst 90 km/u.

Valkenswaard: Geld uit winkel weggenomen

Uit een winkel aan de Eindhovenseweg is donderdagmiddag rond 17.10 uur geld uit de kassa gestolen. De eigenaar van de winkel werd afgeleid door een man. Op dat moment deed een andere man een greep in de kassalade.Toen de dader met het geld richting uitgang rende werd hij tegengehouden door de eigenaar, waardoor beiden vielen. De dader zag toch nog kans om samen met nog twee andere personen de benen te nemen. Ze zijn weggelopen in de richting van het Kerverijplein.