PERSBERICHT - 2003-07-19

Nieuwe vorm van kleinschalige verblijfsrecreatie voor gezinnen met kinderen

Eerste Betere Boerenbed eind augustus in gebruik

Het betere boerenbed beleeft eind volgende maand in ons land zijn première. Het is volgens de initiatiefnemers de meest bijzondere vakantie die je met kinderen kunt maken. Het gaat om bewust vakantie vieren in het natuurlijke ritme van het buitenleven. En de verblijfsaccommodaties, de boerenbed-tenthuizen, staan exclusief rond de landgoederen van de Vereniging Natuurmonumenten. Op 22 augustus is de eerste van tien BoerenBedBoerderijen operationeel.

BoerenBed Boerderijen in Nederland is op het bedrijf van de Familie Rietman in Vierakker (gemeente Vorden) vanaf 22 augustus 2003 het eerste Betere BoerenBed operationeel.

De familie Rietman heeft een bedrijf met biologische akkerbouw en fruitteelt. Deze boerderij ligt midden in het prachtige natuurgebied en landgoed Hackfort van de Vereniging Natuurmonumenten op een paar honderd meter van het gelijknamige Kasteel.

Het Betere BoerenBed biedt kwalitatieve en kleinschalige verblijfsrecreatie aan gezinnen met kinderen die bewust zoeken naar kwaliteit en kleinschaligheid. In een 'kant en klare' comfortabele accommodatie waarbij beleving en ervaring voorop staan. De kern van de Betere BoerenBed formule is de verblijfsaccommodatie. De accommodatie is ongekend ruim en comfortabel. De inrichting herinnert aan het eerlijke landleven van toen.


* De Verblijfsaccommodatie;

-De Tenten (tent-huis is een betere naam) van het Betere BoerenBed zijn ruim en comfortabel. Er is een leefoppervlakte -zie bovenstaande illustratie-van 45m2 (ruim 2x opp. bungalowtent), ze zijn voorzien van een eigen toilet en hebben riante bedden. Er wordt gekookt op een hout gestookt fornuis.


* Het Betere BoerenBed is alleen te vinden op het (kleinschalig) agrarisch bedrijf waar de boer/boerin een gedreven en betrokken rol spelen bij het wel en wee van het landelijk gebied.


* De Betere BoerenBed boerderij is altijd gevestigd op- of in de onmiddellijke omgeving van een natuurgebied of landgoed van de Vereniging Natuurmonumenten


* De Betere BoerenBed-gast vindt alle zaken die nodig 2ijn voor een zorgeloos verblijf op de beter BoerenBed boerderij. Er hoeft niets van thuis meegenomen te worden. Een volksverhuizing als voorbereiding is niet nodig bij een Betere BoerenBed vakantie. Want op elke locatie heeft de gast de beschikking over;


* De Betere BoerenBed Landwinkel;


-De Betere Boerenbed Boerderij heeft een landwinkel waarin de dagelijkse (en minder dagelijkse) boodschappen te koop zijn. De levensmiddelen zijn, waar mogelijk, van het eigen bedrijf en uit de regio en worden altijd 'ambachtelijk' geproduceerd.


-Het 'Nederlands Genootschap der Vergeten Groenten' zorgt voor een assortiment van groenten die in de vergetelheid zijn geraakt en die bij onze voorouders op het dagelijks menu stonden


* Dagelijks verse eieren;

-Elke dag kan de Betere BoerenBed gast zijn verse eitje uit het kippenhok halen.


* Houtgestookte Broodoven;

-Dagelijks vers gebakken brood uit de houtgestookte broodoven.


* Dierenweide, Kinderboerderij, Moestuin;

-Kennismaken met dieren en de gewassen uit het landelijk gebied


* Fietsenverhuur.

-Dames-, Heren- en kinderfietsen zijn te huur op de Betere BoerenBed boerderij.


* Natuur en omgeving.

- In natuurgebieden van Natuurmonumenten worden er excursies en natuurontdektochten gemaakt

Voor meer achtergrond en informatie kunt u contact opnemen met;

Het Betere BoerenBed
Luite Moraal
tel: 030 2364902
e-mail boerenbed@planet.nl

(Voor meer info en achtergrond over de historische groenten; het Nederknds Genootschap der Vergeten Groenten; Jac. Nijskens 077 4762916)