Rijn&Venen, 11.35 uur

Utrecht 22-8-2003 - Persberichten district Rijn&Venen

Controle bromfietsers
MAARSSEN Op donderdagmiddag in de wijk Fazantenkamp werd een 19-jarige inwoner van Maarssen bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Uit onderzoek bleek verder dat de bromfiets vermoedelijk niet was verzekerd en opgevoerd was. De bromfiets was voorzien van een verzekeringsplaatje uit het jaar 2001. De bromfiets werd meegenomen voor nader onderzoek.

Bij een controle van een andere bromfietsster eveneens donderdagmiddag en ook weer in de wijk Fazantenkamp, bleek dat de uit Maarssen afkomstige inwoonster pas 15 jaar oud was en nog geen bromfiets mocht besturen en ook niet in het bezit was van een certificaat.

In de wijk Pauwenkamp zagen politiemensen ook op donderdagmiddag twee personen op een bromfiets rijden die beiden geen helm droegen.

Omdat er mogelijk ook sprake was van het opvoeren van de bromfiets, moest deze mee naar het buro. Na de test op de rollenbank bleek dat de bromfiets 11 kilometer harder kon rijden dan de toegestane 45 km/u.

Ook bleek dat het verzekeringsplaatje niet goed leesbaar was. Aan de twee werden diverse bekeuringen uitgereikt.

Bestuurders niet onder invloed
LINSCHOTEN - Bij een controle op de M.A. Reinaldaweg in de avond en nacht van donderdag op vrijdag tussen 23.30 en 00.30 uur werd van ruim veertig bestuurders een blaastest op straat afgenomen. Niemand blies meer dan de toegestane 220 ug/l. waardoor er dus niemand mee moest naar het buro voor een ademanalyse.

Laptop gestolen
WOERDEN Donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur hebben twee onbekende mannen kans gezien om uit een winkel in de Rijnstraat een laptop te stelen.

Eén van de mannen leidde de winkelverkoper af waarop de ander de laptop, die tegen diefstal was beveiligd, toch wist mee te nemen. Het gaat om mannen tussen de 30 en 35 jaar met een blank uiterlijk en er verzorgd gekleed uitzagen. De man die de verkoper aan de praat hield, had een ringbaardje.

De politie heeft de zaak in onderzoek.