Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 21 augustus 2003
LUID PROEFALARM
Op 4 juni jl. zou om 12.00 uur het jaarlijkse landelijke proefalarm van het waarschuwingsstelsel plaatsvinden. In verband met de internationale situatie van dat moment heeft de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken besloten om dit proefalarm uit te stellen. Het eerste proefalarm wordt gehouden op maandag 1 september a.s. 12.00 uur en vanaf dat moment zal dit alarm iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur herhaald worden.

VERGADERINGEN

Commissie voor de Bezwaarschriften
Donderdag 28 augustus 2003, aanvang 19.45 uur, kamer 2 van de commissie bezwaarschriften in het gemeentehuis Weerselo. Secretaris is mevrouw M. Blankert

De agenda luidt als volgt:


1. (19.45 uur) bezwaarschrift van 28 april 2003 van de heer J.H. Lutters tegen de op 2 januari 2003 van rechtswege verleende bouwvergunning voor de verbouw van een showroom tot woning op het adres Brink 6 te Denekamp;

2. (20.30 uur) bezwaarschrift van 7 mei 2003 van Stichting van Deinse Instituut tegen het besluit van de raad van Dinkelland van 12 december 2002, bekend gemaakt door het college bij brief van 17 april 2003, inhoudende de vaststelling van de subsidie voor de stichting voor het jaar 2003 ten bedrage van 438,-;
3. Nabespreking zaken;

4. Rondvraag en sluiting.

Inlichtingen: bij de secretaris, mevrouw M. Blankert, telefoon: 0541- 854188, gemeentehuis Denekamp
Voorontwerp bestemmingsplan 'Bornsestraat 6 en 8' Met ingang van 21 augustus 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo gedurende een periode van vier weken ter inzage het voorontwerp van het bestemmingsplan 'Bornsestraat 6 en 8' Het voorontwerp bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor een zand en grind handel en een woning. Gedurende voornoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent het voorontwerp kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Nadat vooroverleg en inspraak zijn afgerond zal het plan gezamenlijk met het bestemmingsplan 'Weerselose Markt 2000' verder in procedure worden gebracht.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (Artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Veldzijde' voor het plaatsen van een noodlokaal op het perceel Kerkweg 1 te Deurningen (Willbrordusschool) voor een periode van ten hoogste vijf jaar. Het vrijstellingsverzoek ligt met ingang van 22 augustus 2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Met ingang van 22 augustus 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage de aanvraag tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan "Denekamp Centrum" van de voormalige gemeente Denekamp, ten behoeve van het vernieuwen en veranderen van het pand Brinkstraat 25, 27 en 29 te Denekamp. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en Wethouders hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor de volgende bouwplannen:

* Uelserdijk 1a in Oud Ootmarsum: herbouwen recreatiewoning;
* Meester Dingeldeinstraat 7 in Denekamp: uitbreiden woning & bouwen carport;

* Burgemeester Wijniastraat 47 in Denekamp: bouwen erker;
* De Hersmole 64 in Rossum: uitbreiden woonhuis & plaatsen kap op garage;

* Bornsedijk 2 in Deurningen: bouwen erker;
* De Kerkuil 160 in Denekamp: uitbreiden woning;
* Foksweg 27 in Denekamp: uitbreiden ligboxenstal en
* Pastoor Misdorpstraat 1 in Denekamp: bouwen tuinschuur.

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.
Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 21 augustus 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

tweewekelijks plaats op dinsdagochtend. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag. contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

SLOPEN
Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:

* Weerselosestraat 33 in Agelo: slopen drie schuren & deel van een woning.
De aanvraag kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu locatie Weerselo.
Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding Burgemeester en Wethouders hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor de volgende sloopplannen:


* Beekdorpweg 9 in Saasveld: slopen varkensschuur & berging;
* Spekhorstweg 1 in Deurningen: slopen varkensschuur/materiaalopslag en

* Stroothuizerweg 13 & 15 in Denekamp: slopen veeschuur & gedeelte woning.
afdeling Bouwen en Milieu locatie Weerselo.
Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 21 augustus 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland Postbus 11, 7590 AA Denekamp.
Terinzagelegging ontwerp-besluit
Weerselo ligt vanaf 22 augustus 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit op de aanvraag voor de milieuvergunning
van:

* maatschap Scholten Linde, Schreursweg 6-8 te Rossum voor een melkrundveehouderij.
Bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder tot en met 19 september 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Terinzagelegging besluit
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein, Weerselo ligt vanaf 22 augustus 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur alsmede buiten kantooruren, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning van:
* maatschap Weernink, Schipweg 5 te Rossum voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij. Beroep tegen dit besluit kan tot en met 3 oktober 2003 worden eveneens tot en met 3 oktober 2003 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn Terinzagelegging meldingen Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* maatschap Vernooij, Everlostraat 23 te Rossum in verband met het verbouwen van een ligboxenstal.
Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 1 februari 2000 nr. 99061 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het aantal dieren blijft ongewijzigd.
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.
* J.H. Bolk, Abdijweg 1a te Weerselo in verband met het realiseren van een overkapping t.p.v. de ligboxenstal het plaatsen van een machineberging boven de gierkelder.
Deze wijzigingen zijn in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 7 oktober 1997, nr. 97047 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het aantal dieren blijft ongewijzigd.
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijzigingen voldoen aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijzigingen geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.
* maatschap Wanink, Haarstraat 41a te Rossum in verband met het gewijzigd uitvoeren van een stal.
Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende wijzigingsvergunning van 8 augustus 2000, nr. 20023 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het aantal dieren blijft ongewijzigd.
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze meldingen tot en met 29 september 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland.

VERKEERSBESLUITEN

Tijdelijke afsluiting overweg Elsmarsweg/Leutinkveldweg Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de spoorwegovergang Elsmarsweg Leutinkveldweg die gelegen is in de spoorlijn Hengelo-Oldenzaal (km 19.057) is het noodzakelijk deze tijdelijk af te sluiten. De overweg is gelegen ten zuiden van de A1 in de nabijheid van de grens met de gemeente Enschede. De afsluiting van deze overweg is gepland op dinsdag 9 september van 8.00 uur 's morgens tot 16.00 uur 's middags of zoveel korter of langer dan noodzakelijk zal blijken. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Volker Stevin Rail & Traffic Services. Zij sluit de Overweg af en zal zorgdragen voor een omleiding. De direct omwonenden zullen middels een brief door Volker Stevin Rail & Traffic Services op de hoogte worden gesteld. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met A. Kuiper te Hengelo autotelelefoon: 06 - 50224649.

COLLECTEN en Kledinginzameling

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft voor week 35, van maandag 25 tot en met 30 augustus a.s. vergunning verleend voor het collecteren door de EHBO afdeling Saasveld. WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO. Voor verhuur komt beschikbaar onze woning: De Voortmors 86, 7595 AE in Weerselo. Het betreft een: HAT-woning met berging. Huurprijs van de woning per maand: 308,03. Aanvaarding: per 1 oktober 2003.

Past. Havinkstraat 16, 7561 AV in Deurningen. Het betreft een: Seniorenwoning met slaapkamer/douche begane grond. Huurprijs van de woning per maand: 342,42. Aanvaarding: per direct.

Past. Havinkstraat 20, 7561 AV in Deurningen. Het betreft een: Seniorenwoning met slaapkamer/douche begane grond. Huurprijs van de woning per maand: 342,42. Aanvaarding: per direct. maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.

Verkeersveilig-DOE-Manifestatie Twente 2003

Van 27 tot en met 30 augustus 2003 wordt voor de zevende keer de Verkeersveilig-DOE-manifestatie georganiseerd op het Hulsbeek in Oldenzaal tijdens "Twente Ballooning". Op deze manifestatie kunnen de bezoekers hun kennis van verkeersregels en aanverwante zaken opfrissen door één van de volgende stands te bezoeken.

Driving Simulator en Brake Test Car Bij 95% van de verkeersongevallen is er sprake van onvoldoende voertuigbeheersing. In noodsituaties worden dus vrijwel allemaal verkeerde beslissingen genomen. Onder begeleiding van VVCR (Verkeers Veiligheids Centrum Rozendom) uit Rijssen leert men gevaarlijke verkeerssituaties herkennen, vermijden en beheersen in de Driving Simulator en Brake Test Car (resp. Rij- en Remsimulator). De Rijsimulator is een interactieve simulator die met gebruikmaking van echte beelden de bezoeker situaties laat zien die hij onderweg kan tegenkomen. Zo worden sliptesten gesimuleerd, het houden van de juiste afstand en de invloed van alcohol en medicijnen op het rijgedrag. Met behulp van de Remsimulator kan een gesimuleerde noodstop worden gemaakt. Zonder dat er daadwerkelijk met de auto wordt gereden, vinden er metingen plaats die duidelijk maken of de bestuurder op tijd kan stoppen in een noodsituatie. Daarnaast worden ook de reactiesnelheid en rempedaalkracht getest. De resultaten worden ter plaatse met de bestuurder doorgesproken.

De Autogordelsimulator
Deze simulator maakt de bezoeker bewust van het dragen van de autogordel. Moet men plotseling stoppen en komt men in een noodsituatie, of raakt men in een slip, dan is de kans groot dat de auto over de kop gaat. In deze simulator leert de bezoeker, onder begeleiding van IRV uit Apeldoorn, hoe men dan op een veilige manier uit de gordel komt.

Theorietest
Men kan de theoretische kennis van de verkeersregels opfrissen en waar nodig
aanvullen door de test te volgen die Verkeersschool Brookhuis uit Oldenzaal een
paar keer per avond laat zien. De dia's zijn gelijkwaardig aan het officiële theorie-examen.

3VO
3VO is als organisator uiteraard ook aanwezig met allerlei informatie over verkeersveilig-heidacties zoals '30 maakt uw wijk veilig' en BOB. Ook kan getest worden hoe de ogen signalen uit de omgeving registreren. Bij de reactietester kan de bezoeker testen hoeveel tijd (en dus extra kilometers) men nodig heeft voor men reageert op een noodsituatie.

Ja / Nee spel
Onder leiding van Oene Loonstra kan men, in de vorm van een competitie, de kennis van verkeer, verkeersveiligheid en aanverwante zaken meten. De bezoekers gaan gezamenlijk de strijd aan, waarbij uiteindelijk één winnaar overblijft. Dit spel wordt enkele keren per avond gespeeld, voor volwassenen en apart voor kinderen.

Skelterbaan
Een verkeerstuin waarin de kleintjes op een leuke manier en onder begeleiding van chauffeurs kennis maken met enkele verkeerssituaties.

De manifestatie is voor bezoekers van 'Twente Ballooning' vrij toegankelijk. Kom langs, test uw kennis van verkeer en verkeersveiligheid en maak kans op een ballonvaart of andere leuke prijsjes.