Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Ierse priesters bang voor valse beschuldigingen seksueel misbruik

Ierse priesters zijn steeds banger voor valse beschuldigingen van seksueel misbruik bij kinderen. Dat schrijft het hoofd van de priesterraad van Dublin Martin Cosgrove in een brief aan het bisdom Dublin, aldus de Ierse krant Irish Catholic.

Cosgrove is zich bewust dat het kindermisbruik de slachtoffers enorme schade heeft toegebracht. "Het misbruik heeft diep sporen achtergelaten bij de slachtoffers. Zowel de slachtoffers als hun familie hebben hieronder geleden en lijden nog steeds ".

In de brief geeft Cosgrove echter ook aan dat hij zich zorgen maakt over valse beschuldigingen. Hij vraagt zich af of er procedures bestaan om de reputatie van vals beschuldigde priesters te herstellen. Volgens de Irish Catholic is de brief een reactie op een recente beschuldiging van misbruik door een geestelijke van het bisdom Dublin.

Deze priester heeft na de beschuldiging, op verzoek, zijn ambt neergelegd. Sommige priesters in het bisdom Dublin menen echter dat zijn terugtreden en zijn voor altijd beschadigde reputatie niet in verhouding staan tot de beschuldiging.

* Klik hier voor het artikel uit The Irish Catholic
---


---

Laatst gewijzigd: 22-08-2003