Persbericht Skatebond Nederland

---
Hulzebosch wint Barthlehiemtocht voor 8e keer

Erik Hulzebosch heeft zaterdag voor de achtste keer in zijn loopbaan het open Nederlands kampioenschap 100 km rond Barthehiem gewonnen. Dat is een unicum in deze zware klassieker, die voor de 16e keer werd gehouden.

Hulzebosch kwam alleen aan de eindstreep, nadat hij kilometers had gesoleerd. Achter hem duelleerden ploegmaat Arjan Smit en de Fransman Philippe Boulard (winnaar in 2000 en 2001) om de tweede plaats. Smit werd tweede, Boulard derde.
Na diverse schermutselingen op het als altijd winderige parcours in het vlakke Friese land, ontstond de definitieve kopgroep met Arjan Smit en Philippe Boulard na ongeveer 60 km. Een halve ronde later - het parcours bestond uit vier ronden van 25 km en vijf plaatselijke omlopen - voegden Erik Hulzebosch en Fransman Tristan Loy, ook een erkend langeafstandrijder, zich bij de twee koplopers. In de laatste omloop van 25 km demarreerde Hulzebosch. Boulard sprong achter hem aan en wist zich weer bij Hulzebosch te voegen, maar Hulzebosch was zo sterk dat hij de Fransman, ook niet de eerste de beste, losreed. Smit en Loy kregen weer aansluiting bij Boulard, maar Loy moest zich in de slotfase laten terugzakken.
Achter het duo Smit en Boulard had zich een groepje van vier gevormd met Sven Depoorter uit België, Alban Cherdel uit Frankrijk, Sander Armée uit België en Benoît Perthuis uit Frankrijk, die in deze volgorde vierde t/m zevende werden.
Bij de vrouwen, die 50 km reden, kwam de Belgische Britta Vantournhout als eerste aan. Op enige afstand achter haar streden landgenote Vanessa Derous (tweede) en Nienke Stenekes uit Damwoude (derde) om de overige podiumplaatsen. Thuisrijdster Maria Sterk uit Hallum finishte als vierde.
Snelste bij de B-rijders (75 km) was Henry Visscher uit Rouveen, bij de C-rijders (50 km) was dat Stefan Wielinga uit Wolvega en bij de veteranen (75 km) Henk Lankhof uit Aalten.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl

---
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl

---

---
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl